03/10/2023 03/10/2023 Από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ομάδα 50 φοιτητών που συμμετέχουν ως στελέχη και στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα του συγκροτήματος Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο. Τους νέους συνόδευαν οι Ιερείς π. Αθανάσιος Λειβαδιάς, π. Ιωάννης Σταματιάδης και π....
03 Οκτωβρίου, 2023 - 7:33

Νέοι από την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:
Νέοι από την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ομάδα 50 φοιτητών που συμμετέχουν ως στελέχη και στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας επισκέφθηκαν την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και φιλοξενήθηκαν στον Ξενώνα του συγκροτήματος Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στον Σβορώνο.

Τους νέους συνόδευαν οι Ιερείς π. Αθανάσιος Λειβαδιάς, π. Ιωάννης Σταματιάδης και π. Ελευθέριος Σεργιάννης.

Οι νέοι και οι νέες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επισκέφθηκαν προσκυνήματα και μοναστήρια της Πιερίας, το αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο του Δίου, το εκκλησιαστικό μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως, το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου Ολύμπου, ενώ έλαβαν χώρα επισκέψεις και σε άλλα πολιτιστικά αξιοθέατα και προορισμούς του Νομού.

Παράλληλα μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα φιλοξενίας που είχε σχεδιαστεί προσωπικά από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, οι νέες και οι νέοι γνώρισαν την ιστορία της Πιερίας αλλά και τις σύγχρονες δομές και την καθημερινότητα της κοινωνίας της Πιερίας.

Το επιτελούμενο έργο στον τομέα της  Νεότητος

Τους νέους υποδέχθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, τους περιέγραψε το επιτελούμενο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και κυρίως στον τομέα της Νεότητος. Παράλληλα τους μίλησε για την αξία της πνευματικής ζωής και τους κάλεσε να αγωνισθούν, ώστε να μείνουν πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Ευαγγελίου. Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε χαιρετισμό σεβασμού, τιμής και αγάπης προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο.

Οι φοιτητές άκουσαν με προσοχή όσα ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τους είπε σχετικά με την ιστορία και λειτουργία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ συνομίλησαν μαζί του για διάφορα θέματα.

Το βράδυ του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων Σβορώνου, διοργανώθηκε εορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και κλιμάκιο στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, με μουσική, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς αμφοτέρων των πλευρών. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε μια γόνιμη συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας μεταξύ των νέων από τις δύο Ιερές Μητροπόλεις.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου οι νέοι της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Τα νέα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας αναχώρησαν με πολλές γνώσεις από την πλούσια ιστορία της περιοχής και τα μνημεία της, ευλογία από τα Προσκυνήματα και τα Μοναστήρια, αλλά και πολλές εμπειρίες από την εκκλησιαστική ζωή και τη μαρτυρία της τοπικής Εκκλησίας της Πιερίας, πολύτιμα εφόδια για τη συνέχιση της διακονίας του στο ποιμαντικό και κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων