18/07/2022 18/07/2022 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησού κ. Ιώβ (Γαλλία – Ελβετία) και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (Κολομβία) και του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου τελέστηκαν χθες, Κυριακή 17 Ιουλίου, ο όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων Πιερίας. Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν και...
18 Ιουλίου, 2022 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2022 - 19:55

Νέοι Πόροι Πιερίας: Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας

Διαδώστε:
Νέοι Πόροι Πιερίας: Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Τελμησού κ. Ιώβ (Γαλλία – Ελβετία) και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (Κολομβία) και του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου τελέστηκαν χθες, Κυριακή 17 Ιουλίου, ο όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων Πιερίας. Στη Θ. Λειτουργία συμμετείχαν και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καθώς και άλλοι κληρικοί, κυρίως παραθεριστές από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Σερβία.

Η Θ. Λειτουργία τελέστηκε σε τέσσερις γλώσσες: ελληνικά, σλαβονικά, σερβικά, ρουμανικά και ισπανικά, για τη λειτουργική διακονία του πολυπληθούς εκκλησιάσματος που προέρχεται από διάφορες χώρες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος. 

Λόγω της αθρόας προσέλευσης των πιστών, η Ιερά Μητρόπολις έλαβε μέριμνα ώστε, κατά το διήμερο της πανηγύρεως, να τελεστούν πολλές ιερές ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαζόμενοι πιστοί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων