10/01/2024 10/01/2024 Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για το 2024 θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ντούρο. Το θέμα της ομιλίας του είναι: «Ο Φωτιστής και Διδάχος του Γένος μας. Ο Άγιος Κοσμάς ο...
10 Ιανουαρίου, 2024 - 10:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 11:36

Ο Φωτιστής και Διδάχος του Γένος μας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα

Διαδώστε:
Ο Φωτιστής και Διδάχος του Γένος μας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα

Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για το 2024 θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου με επίσημο ομιλητή και καλεσμένο τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης & Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ντούρο. Το θέμα της ομιλίας του είναι: «Ο Φωτιστής και Διδάχος του Γένος μας. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779)» με αφορμή τα 310 χρόνια από την γέννηση του στο Μέγα Δένδρο της Αιτωλίας.

Το κήρυγμά του Κοσμά του Αιτωλού διασώθηκε μέσω της προφορικής παράδοσης. Η επίδραση του στον λαό ήταν τεράστια. Πλήθη λαού συγκεντρώνονταν ν’ ακούσουν τον θεόπνευστο ιεροκήρυκα. Επειδή καμμία εκκλησία δεν τους χωρούσε, αναγκαζόταν να κηρύττει στην ύπαιθρο, στήνοντας ένα σταυρό κι ανεβαίνοντας σ’ ένα σκαμνί, γιατί ήταν κοντός. Οι μαθητές του κρατούσαν σημειώσεις κι έτσι έχουμε σήμερα τις διδαχές του. Η διδασκαλία του ήταν απλούστατη γεμάτη από την χαρά του ιλαρού, και ήσυχου Αγίου Πvεύματoς. Τά κηρύγματα του συνόδευαν θαύματα και προφητείες. Οι καταπληκτικές προφητείες του αναφέρονται στην απελευθέρωση του Γένους, στο μέλλον προσώπων, πόλεων και της ανθρωπότητος και στις εφευρέσεις της επιστήμης. Πολλές από αυτές εκπληρώθηκαν με πιστή ακρίβεια.

Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Κίτρους & Κατερίνης στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) και όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίκας Φωτοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων