20/04/2023 21/04/2023 Εκδήλωση προς τιμή ενός νεοφανούς Αγιορείτη Αγίου της Εκκλησίας μας, του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, του Μικραγιαννανίτη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγιοργείτικα», με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Ναού. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος...
20 Απριλίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2023 - 1:07

Ο Μητροπολίτης Κίτρους ομιλητής σε εκδήλωση για τον Άγιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κίτρους ομιλητής σε εκδήλωση για τον Άγιο Γεράσιμο τον Υμνογράφο

Εκδήλωση προς τιμή ενός νεοφανούς Αγιορείτη Αγίου της Εκκλησίας μας, του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, του Μικραγιαννανίτη πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγιοργείτικα», με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Ένας σύγχρονος Άγιος: Γεράσιμος ο Υμνογράφος». Η ομιλία συνοδεύτηκε από προβολή φωτογραφιών.

Ο ομιλητής παρουσίασε με γλαφυρότητα την οσιακή ζωή του νεοφανούς Αγιορείτη Αγίου και έδωσε παραδείγματα από την προσωπική γνωριμία που είχε με τον Άγιο Γεράσιμο, καθώς τον γνώρισε το 1980 όταν ο ίδιος ήταν μαθητής Β’ Λυκείου και τον συναναστράφηκε μέχρι την κοίμησή του, το 1991.

Την ομιλία-παρουσίαση ακολούθησε εκτενής διάλογος με τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και τα μέλη της Ενοριακής Φιλαρμονικής που διαθέτει η Ενορία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αρχιερέας ομιλητής ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για την ευγενική του πρόσκληση να συμμετάσχει στις φετινές εκδηλώσεις της Πανηγύρεως του Ιερού Ναού.

Επίσης, τόνισε τους ιδιαίτερους δεσμούς που υφίστανται μεταξύ Λάρισας και Πιερίας, καθώς χιλιάδες Λαρισαίοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες στις ακτές της Λεπτοκαρυάς, της Σκοτίνας, του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων.

Πριν τη λήξη της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος πρόσφερε στον Προϊστάμενο της Ενορίας, Αρχιμ. π. Νικηφόρο Κοντογιάννη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, μία καλαίσθητη εικόνα του Αγίου Γερασίμου προς μόνιμη ευλογία και αγιασμό των ενοριτών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων