05/07/2020 05/07/2020 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας προς το πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Πλαταμώνας υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, αντίγραφο της ομώνυμης Θαυματουργής Εικόνος που φυλάσσεται στην Σέρβικη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους. Πλήθος πιστών από την Πιερία, τη γειτονική Θεσσαλία και πολλοί ξένοι παραθεριστές, ιδιαίτερα από Βαλκανικές χώρες, συμμετείχαν στην τελετή....
05 Ιουλίου, 2020 - 11:56

Ο Πλαταμώνας υποδέχτηκε την Παναγία Τριχερούσα

Διαδώστε:
Ο Πλαταμώνας υποδέχτηκε την Παναγία Τριχερούσα

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας προς το πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Πλαταμώνας υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, αντίγραφο της ομώνυμης Θαυματουργής Εικόνος που φυλάσσεται στην Σέρβικη Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.

Πλήθος πιστών από την Πιερία, τη γειτονική Θεσσαλία και πολλοί ξένοι παραθεριστές, ιδιαίτερα από Βαλκανικές χώρες, συμμετείχαν στην τελετή.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουλίου στο βράδυ στο λιμάνι του Πλαταμώνα Πιερίας και στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

Η Ιερά Εικόνα κατέφθασε με ειδικό πλοιάριο, συνοδευόμενο και από άλλα πλωτά μέσα και αλιευτικά σκάφη. Την υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος απο κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην υποδοχή και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος συμμετείχαν ο βουλευτής Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο υποστράτηγος Τσιρίδης Αλέξανδρος, Υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς καθώς και εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών, λιμενικών και αστυνομικών Αρχών.

Στην υποδοχή συμμετείχαν επίσης η Φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικηφόρου Κοντογιάννη, μέλη παραδοσιακών φορέων με παραδοσιακές ενδυμασίες, ιερόπαιδες διαφόρων Ενοριών της Πιερίας, μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών κ. ά.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος εξήρε την ιστορική σημασία της υποδοχής της Ιεράς Εικόνας και εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους του παρισταμένους.

Πριν την απόλυση χειροθετήθηκε διακονητής ο ιερόπαιδας της Ενορίας Θεοχάρης Παπαϊωάννου, φοιτητής του Τμήματος Γεωπονίας, ο οποίος από τα παιδικά του χρόνια προσφέρει λειτουργική διακονία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Τριχερούσας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς ευλογία των μονίμων κατοίκων του Πλαταμώνα καθώς και των παραθεριστών, Ελλήνων και ξένων, που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι τη Νότια Πιερία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων