14/11/2023 14/11/2023 Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Στο πρώτο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή, κατά την εκκλησιαστική τάξη, του νέου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου, ο οποίος είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και ανώτατο στέλεχος της...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 8:48

Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους υποδέχθηκαν το νέο Επίσκοπο Σαλώνων Ιγνάτιο

Διαδώστε:
Οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους υποδέχθηκαν το νέο Επίσκοπο Σαλώνων Ιγνάτιο

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε Γενική Ιερατική Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Στο πρώτο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή, κατά την εκκλησιαστική τάξη, του νέου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου, ο οποίος είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και ανώτατο στέλεχος της Ιεράς Συνόδου, συγκεκριμένα Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Μετά την τελετή υποδοχής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος προσφώνησε με θερμά και συγκινητικά λόγια τον νέο Επίσκοπο, τον οποίο χαρακτήρισε σάρκα εκ της σαρκός των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον ευχαρίστησε για την ιερατική διακονία του στην τοπική Εκκλησία, εκδήλωσε τη χαρά του για τη συνέχιση της διακονίας αυτής στην Αθήνα και ευχήθηκε την εξ ύψους δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος έδωσε ως ευλογία προς τον νέο Επίσκοπο επιτραχήλιο-ωμοφόριο του Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Επίσκοπος Σαλώνων επισκέφθηκε κατ’ οίκον τον Γέροντα Μητροπολίτη και έλαβε την ευχή του μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Εκ μέρους όλων των παρισταμένων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Πρωτοπρ. Σωκράτης Ξενίδης προσφώνησε τον νέο Επίσκοπο ευχόμενος ευλογημένη Αρχιερατεία. Εκ μέρους όλων των Κληρικών δώρησε στον νέο Επίσκοπο έναν Αρχιερατικό Μανδύα.

Με έκδηλη συγκίνηση, αντιφώνησε ο Θεοφιλέστατος κ. Ιγνάτιος. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο και τους συμπρεσβυτέρους του για την αγάπη, συμπαράσταση και μέριμνά τους.

Ακολούθησε δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα, κατά την οποία ο νέος Επίσκοπος δέχθηκε προσωπικά της ευχές των κληρικών και διένειμε σε όλους αναμνηστικά της επισκοπικής χειροτονίας του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων