11/03/2024 11/03/2024 Την Κυριακή της Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δίου, όπου πραγματοποιήθηκε για 29η χρονιά το ετήσιο Συναπάντημα των απανταχού κατοίκων του ιστορικού Δίου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Καισαρείας κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας). Κατά τη Θ. Λειτουργία χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Κωνσταντίνο Τουμαρά,...
11 Μαρτίου, 2024 - 8:55

Οι Μητροπολίτες Κίτρους και Γέρων Καισαρείας στο 29ο Συναπάντημα των απανταχού κατοίκων του ιστορικού Δίου

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Κίτρους και Γέρων Καισαρείας στο 29ο Συναπάντημα των απανταχού κατοίκων του ιστορικού Δίου

Την Κυριακή της Απόκρεω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δίου, όπου πραγματοποιήθηκε για 29η χρονιά το ετήσιο Συναπάντημα των απανταχού κατοίκων του ιστορικού Δίου.

Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Καισαρείας κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Κατά τη Θ. Λειτουργία χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Κωνσταντίνο Τουμαρά, πτυχιούχο της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Κουτσιμάνη και χειροθέτησε Ψάλτη τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Νικόλαο Γαλανόπουλο, αστυνομικό, και σε Διακονητή τον Ιερόπαιδα Απόστολο Κουτρουλό, μαθητή Α΄ λυκείου.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, η Ενορία απένειμε τιμητικές διακρίσεις στους: Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Λαζαρίδη, προσωρινό Εφημέριο της Ενορίας, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Θεοδοσίου. Διοικητή της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, τον κ. Χρήστο Βλάχο, Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ν. Πιερίας και τους Ιερόπαιδες, Δημήτριο Καζακλάρη, Απόστολο Κουτρουλό, Ευστάθιο Λαφατζή.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού το έθιμο του Ανταμώματος των απανταχού δημοτών Δίου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της περιοχής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δίου καθώς και με τοπικά εδέσματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων