07/04/2023 07/04/2023 Ολοκληρώθηκε η οικοδομική άδεια για την για την έναρξη εργασιών ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου, ο οποίος θα αποτελέσει την έδρα μιας νέας Ενορίας της Κατερίνης στην περιοχή Εγγλέζικου. Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κων/νος Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Νταντάμη, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος...
07 Απριλίου, 2023 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 10:37

Οικοδομική άδεια για την ανέγερση της νέας εκκλησίας του Αγίου Μελετίου στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Οικοδομική άδεια για την ανέγερση της νέας εκκλησίας του Αγίου Μελετίου στην Κατερίνη

Ολοκληρώθηκε η οικοδομική άδεια για την για την έναρξη εργασιών ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου, ο οποίος θα αποτελέσει την έδρα μιας νέας Ενορίας της Κατερίνης στην περιοχή Εγγλέζικου.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κων/νος Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιώργο Νταντάμη, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, παρέδωσαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο την Οικοδομική Άδεια.
Η παράδοση της Οικοδομικής Άδειας πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης, καθώς ο Σεβασμιώτατος βρισκόταν εκεί στα πλαίσια Ιερατικής Συνάξεως των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εγκάρδια τη Δημοτική Αρχή, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου καθώς και τους Υπαλλήλους, οι οποίοι επιφορτίστηκαν με την παραπάνω εργασία.
Εξέφρασε την ευχή σύντομα να ληφθεί και η ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση στην Ιερά Μητρόπολη του εγκεκριμένου οικοπέδου, όπου θα ανεγερθεί η νέα εκκλησία.
Η ανέγερση της νέας εκκλησίας αναμένεται να εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, όοικοδομικη αου έχει κτισθεί συγκρότημα εργατικων κατοικιών και συνεχίζουν να κτίζονται πολλά νέα σπίτια.
Αλλά και η λειτουργία της νέας Ενορίας θα συμβάλει στην ποιμαντική κάλυψη πνευματικών αναγκών, καθώς και στην κοινωνική αναβάθμιση της περιοχής, όπου λειτουργεί η Μέριμνα Παιδιού, Δημοτικό Σχολείο, ενώ προσεχώς θα μετακομίσει και το Μουσικό Σχολείο της πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων