19/12/2019 19/12/2019 Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των νέων πτυχιούχων των δύο Προγραμμάτων Σπουδών (Ιερατικών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων) της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, με συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαο Κόιο, Διευθυντή Ιερατικών Σπουδών. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Αρχιμ. Αντώνιος Πακαλίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών,...
19 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2019 - 11:50

Ορκωμοσία στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Ορκωμοσία στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ορκωμοσίας των νέων πτυχιούχων των δύο Προγραμμάτων Σπουδών (Ιερατικών και Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων) της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, με συντονιστή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Νικόλαο Κόιο, Διευθυντή Ιερατικών Σπουδών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Αρχιμ. Αντώνιος Πακαλίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Γεώργιος Καραμπάτσος, ενώ εκ μέρους του Προσωπικού μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Γρηγόριος Λιάντας, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για την ισότιμη αντιμετώπιση των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η παρουσία της Εντιμότατης κ. Μαρίας Αντωνίου, Διευθύντριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία μίλησε με θερμά λόγια για το έργο που επιτελεί η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και τόνισε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση των παρεχόμενων σπουδών και την προοπτική ανάπτυξής τους.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Πρόεδρος της Ακαδημίας. Ευχαρίστησε την κ. Αντωνίου για την τιμητική παρουσία της, επισημαίνοντας τη διαπίστωση μιας νέας ευοίωνης αντιμετώπισης της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης από την πλευρά της Πολιτείας. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ακαδημαϊκής κοινότητας προς τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, για τη διαχρονική στήριξή του. Τέλος, συνεχάρη τους νέους πτυχιούχους, καθώς και τους γονείς τους, για τους κόπους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Με την ευκαιρία της πανηγυρικής αυτής τελετής, επιδόθηκε τιμητική πλακέτα στον Πρωτοπρ. Παναγιώτη Τζουβελέκη, ο οποίος δώρισε στην Ακαδημία την προσωπική βιβλιοθήκη του, η οποία υπερβαίνει τους 1.200 τίτλους βιβλίων.

Η Τελετή Ορκωμοσίας ολοκληρώθηκε με την καθομολόγηση και την απονομή των πτυχίων πρώτα σε 14 πτυχιούχους του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών και στη συνέχεια σε 15 πτυχιούχους του Προγράμματος Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων