19/09/2019 19/09/2019 Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ιεραποστολικής Στέγης “Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω” για απογευματινό τσάι, το απόγευμα στο οικογενειακό κέντρο “Πιερίδα”. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία της Βυζαντινής σχολής και παραδοσιακών οργάνων “Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω”, της Ι. Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα να ψάλει εκκλησιαστικούς ύμνους. Στην...
19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:10

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ιεραποστολικής Στέγης

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση της Ιεραποστολικής Στέγης

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ιεραποστολικής Στέγης “Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω” για απογευματινό τσάι, το απόγευμα στο οικογενειακό κέντρο “Πιερίδα”.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την χορωδία της Βυζαντινής σχολής και παραδοσιακών οργάνων “Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω”, της Ι. Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα να ψάλει εκκλησιαστικούς ύμνους. Στην συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Διονυσίου γέροντα Μάξιμο. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου και στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος ανάπτυξε το θέμα: “Ο Άγιος Παΐσιος ως ιεραπόστολος στον σύγχρονο κόσμο” και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ.κ. Αγαθόνικος ανέπτυξε το θέμα: “Ενημέρωση για το ιεραποστολικό έργο της Επισκοπής Αρούσας στην κεντρική Τανζανία”.

Μετά τις ομιλίες χαιρετισμούς απεύθυναν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος και ο Άγιος Καλαμαριάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ιεράρχες και Ιερείς καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λιτοχώρου κ. Κυριακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης κ. Μπεΐνάς, ο καθηγητής και επίτιμος πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ Μπόντης κ.α.

Να υπενθυμίσουμε πως όλατα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για το έργο του συλλόγου στην Ιεραποστολική δράση στην Αφρική

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, πλήθος και εσωτερικός χώρος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων