09/08/2023 09/08/2023 Προσκύνημα στο Άγιον Όρος διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος την Τρίτη 8 Αυγούστου, που περιλάμβανε θαλάσσια περιήγηση της εσωτερικής πλευράς της Αθωνικής Χερσονήσου. Τους προσκυνητές συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να γνωρίσουν έναν τόπο για τον οποίο...
09 Αυγούστου, 2023 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2023 - 8:20

Προσκύνημα στο Άγιον Όρος από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:
Προσκύνημα στο Άγιον Όρος από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Προσκύνημα στο Άγιον Όρος διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος την Τρίτη 8 Αυγούστου, που περιλάμβανε θαλάσσια περιήγηση της εσωτερικής πλευράς της Αθωνικής Χερσονήσου.

Τους προσκυνητές συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να γνωρίσουν έναν τόπο για τον οποίο λαμπρύνεται η Ορθοδοξία και τιμάται η Υπεραγία Θεοτόκος.

Μπροστά στο θαλάσσιο χώρο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, πατέρες της Ιεράς Μονής μετέφεραν επί του πλοίου ι. Λείψανα προς ευλογία των πιστών.

Τελέστηκε ο Αγιασμός, ενώ κατά τη διάρκεια προσκυνήσεως των ι. λειψάνων από τους πιστούς εψάλησαν η Παράκληση της Παναγίας και άλλοι εκκλησιαστικοί ύμνοι.

Συμμετείχαν 270 προσκυνητές

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αφού τέλεσε τον αγιασμό ευχήθηκε σε όλους τους εκδρομείς να κρατούν τη χάρη των αγίων στη ζωή και στην ψυχή τους. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο για τη μεταφορά των ιερών λειψάνων και ευχήθηκε να χαρίζει ο Κύριος υγεία και δύναμη σε όλη τη Μοναστική Αδελφότητα.

Στον Περίπλου του Αγίου Όρους συμμετείχαν 270 προσκυνητές, κυρίως γυναίκες, Έλληνες και ξένοι παραθεριστές από τα παραθαλάσσια θέρετρα της Πιερίας. Όλοι τους εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την πνευματική αυτή ευκαιρία ψυχικής ανάτασης μέσω γνωριμίας με τη μοναστική πολιτείας του Άθωνος. Τον κάλεσαν μάλιστα να επαναλάβει την πρωτοβουλία αυτή.

Τους πιστούς συνόδευσαν ο Αρχιμ. Μελέτιος Παράσχου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Γεώργιος Βέτσος, Αρχιερατικός Επίτροπος Πέτρας και Νικόλαος Φωτίου, οι Οικονόμοι Βασίλειος Νικολαΐδης και Κων/νος Κουκάρας, ο Ιερομόναχος Αλέξανδρος Καρακασίδης, οι Πρεσβύτεροι Γεώργιος Γεωργαντάς και Κων/νος Φωτίου και ο Διάκονος Χριστοφόρος Χάπρων.

Μεταξύ των προσκυνητών συμμετείχε και 40μελής ομάδα κατασκηνωτικών στελεχών, που πλαισίωσαν το προσκύνημα όχι μόνον με τη νεανική ζωντάνια τους, αλλά και με ωραία τραγούδια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων