17/01/2020 17/01/2020 Tο 5ο Λύκειο Κατερίνης την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 είχε την εξαιρετική τιμή και ευλογία να δεχθεί την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην πρωινή προσευχή όλων των μαθητών του σχολείου, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά. Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του σχολείου, είχε συνάντηση με μαθητές της Β΄...
17 Ιανουαρίου, 2020 - 11:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 11:12

Σε μαθητές Λυκείου ο Μητροπολίτης Κίτρους

Διαδώστε:
Σε μαθητές Λυκείου ο Μητροπολίτης Κίτρους

Tο 5ο Λύκειο Κατερίνης την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 είχε την εξαιρετική τιμή και ευλογία να δεχθεί την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στην πρωινή προσευχή όλων των μαθητών του σχολείου, ευχόμενος καλή και ευλογημένη χρονιά. Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του σχολείου, είχε συνάντηση με μαθητές της Β΄ Λυκείου με αφορμή την αθρόα συμμετοχή τους στην εις πρεσβύτερο χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Κοσμά, ο οποίος υπηρετεί ως φιλόλογος στο σχολείο. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πολυπληθή συμμετοχή των μελών της σχολικής κοινότητας, καθηγητών και μαθητών, στη χειροτονία, που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως κατά την Αγρυπνία των Χριστουγέννων. Μετά τη μικρή εισαγωγή του Μητροπολίτη, υπήρξε γόνιμος διάλογος με τους μαθητές και μαθήτριες σε διάφορα ζητήματα νεανικού προβληματισμού.

Στο τέλος της συνάντησης η Διευθύντρια κα Μαρία Κορύτσα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή του στο 5ο Λύκειο και στις δράσεις που αναπτύσσει. Η ίδια με τους Υποδιευθυντές και άλλους καθηγητές του σχολείου ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη για διάφορες πολυσχιδείς δράσεις των μαθητών, ενώ πρόσφεραν τις εκδόσεις του περιοδικού «Πεμπτουσία εν Τύπω» και του βιβλίου «Είμαστε σε τροχιά γύρω από τη Γη και τον Πολιτισμό», που τελούν σε συνεργασία με διάφορους διεθνείς επιστημονικούς Φορείς. Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος πρόσφερε στο σχολείο έναν πίνακα της Αγίας Αικατερίνης, Πολιούχου Κατερίνης, ενώ σε όλους τους καθηγητές και μαθητές από ένα βιβλίο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων