25/12/2021 26/12/2021 Πλούσιο είναι το φιλανθρωπικό έργο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Iεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Τροφοδότης». Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προχώρησε στην υλοποίηση μιας ακόμη κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης και συγκεκριμένα στη διανομή των απαραίτητων αγαθών διαβίωσης σε εμπερίστατους συνανθρώπους, όπως συμβαίνει τακτικά, πολύ δε περισσότερο ενόψει των Αγίων Εορτών. Στόχος η ενίσχυση όλων...
25 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:51
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2021 - 12:32

Στήριξη σε 800 οικογένειες από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Διαδώστε:
Στήριξη σε 800 οικογένειες από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Πλούσιο είναι το φιλανθρωπικό έργο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Iεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Τροφοδότης».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προχώρησε στην υλοποίηση μιας ακόμη κοινωνικής και φιλανθρωπικής δράσης και συγκεκριμένα στη διανομή των απαραίτητων αγαθών διαβίωσης σε εμπερίστατους συνανθρώπους, όπως συμβαίνει τακτικά, πολύ δε περισσότερο ενόψει των Αγίων Εορτών. Στόχος η ενίσχυση όλων των οικογενειών και ηλικιωμένων ατόμων που έχουν ανάγκη και αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη είδη διατροφής τις Άγιες αυτές Ημέρες.

Μέσα από τη νέα πρωτοβουλία της Τοπικής Εκκλησίας δόθηκε η δυνατότητα στήριξης και βοήθειας σε οκτακόσιες οικονομικά αδύνατες οικογένειες του νομού.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τα Ενοριακά Παραρτήματά του, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχουν κατορθώσει να στηρίζουν σταθερά και σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση δεκάδες οικογένειες Πιεριέων με είδη διατροφής και είδη καθαριότητας και υγιεινής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά τους χορηγούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς επίσης και τους εθελοντές που ανέλαβαν τη συσκευασία και τη διανομή των εορταστικών δεμάτων.

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους υπεύθυνους Ιερείς του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου π. Σταύρο Κοσέογλου και Σάββα Μιλένκοβιτς και τους εθελοντές που με ζήλο εργάστηκαν για την ευόδωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καθώς και τους πολίτες και φορείς της Πιερίας που αγκάλιασαν τη δράση με τη μαζική συγκέντρωση τροφίμων.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον ιδιαίτερο ρόλο του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στην προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων. Τέλος, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μια ακόμη παμπιερική πράξη ευαισθησίας και ανθρωπιάς που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη πολλών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων