20/01/2023 20/01/2023 Τον Πρέσβη της Γεωργίας, κ. David Dondua, δέχθηκε στο γραφείο του χθες, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Οι δυο πλευρές συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν σκέψεις για τα σύγχρονα προβλήματα. Ο Πρέσβης επισκέφθηκε την Πιερία κατόπιν πρόσκλησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο συνοδευόταν από...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 12:08

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης ο Πρέσβης της Γεωργίας

Διαδώστε:
Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης ο Πρέσβης της Γεωργίας

Τον Πρέσβη της Γεωργίας, κ. David Dondua, δέχθηκε στο γραφείο του χθες, Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Οι δυο πλευρές συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν σκέψεις για τα σύγχρονα προβλήματα.

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε την Πιερία κατόπιν πρόσκλησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο συνοδευόταν από τον Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Μarjanidze Ilia τον προσωπικό του φίλο με καταγωγή από την Πιερία κ. Γεώργιο Ολύμπιο, τον Πρόεδρο του Oργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μελίνα Παπαδοπούλου, κ. Ραφαήλ Μετενίδη και κ. Βασίλειο Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διεξήχθη εποικοδομητική και φιλική συζήτηση για την ιστορία της Πιερίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, και τη σημασία της Ορθοδοξίας και της παράδοσης στα σύγχρονα δεδομένα της σημερινής εποχής.

Ο Πρέσβης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά που αισθάνεται που βρίσκεται στην Πιερία, σε μία περιοχή με πλούσιο θρησκευτικό πλούτο και ιδιαίτερα πολιτισμικά, αλλά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ανέφερε στον κ. Πρέσβη για τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη που γεννήθηκε στην Γεωργία και συγκαταλέγεται μεταξύ των τοπικών Αγίων της Πιερίας. Αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές και σημαντικότερες αγίες μορφές του 20ου αιώνα και απότμημα του ι. λειψάνου του φυλάσσεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Κούκο Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συμφώνησε με τον Πρέσβη πως οι δύο χώρες πρέπει να αναπτύξουν διαύλους επικοινωνίας και τρόπους συνεργασίας με επίκεντρο τον πολιτισμό και τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Πρέσβη να προσφέρει στον Μητροπολίτη βιβλία που αφορούν στην ιστορία της Γεωργίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος του προσέφερε μία χρωμοτυπία σε plexi glass για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία καθώς και βιβλία για τα τοπικά θρησκευτικά μνημεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων