15/06/2023 15/06/2023 Το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρέσβη της Γεωργιανής Δημοκρατίας κ. Ilia Marjanidze, όπου συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν σκέψεις για τα σύγχρονα προβλήματα. Ο Πρέσβης επισκέφθηκε την Πιερία κατόπιν πρόσκλησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο συνοδευόταν...
15 Ιουνίου, 2023 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2023 - 9:24

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους με τον Πρέσβη της Γεωργίας

Διαδώστε:
Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους με τον Πρέσβη της Γεωργίας

Το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρέσβη της Γεωργιανής Δημοκρατίας κ. Ilia Marjanidze, όπου συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και αντάλλαξαν σκέψεις για τα σύγχρονα προβλήματα.

Ο Πρέσβης επισκέφθηκε την Πιερία κατόπιν πρόσκλησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο συνοδευόταν από τον Διευθυντή της Πρεσβείας κ. David Kordzadze, τον Πρόεδρο του Oργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) κ. Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον Αντιπρόεδρο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Οδυσσέα Μανωλόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Μελίνα Παπαδοπούλου και κ. Βασίλειο Δήμου και τον συνεργάτη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κ. Γεώργιο Ολύμπιο.

Στόχος η ενίσχυση των δεσμών

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και διεξήχθη εποικοδομητική και φιλική συζήτηση για την ιστορία της Πιερίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, και τη σημασία της Ορθοδοξίας και της παράδοσης στα σύγχρονα δεδομένα της σημερινής εποχής.

Παράλληλα συζητήθηκαν δράσεις που θα μπορούσαν να διοργανώσουν η τοπική Εκκλησία με την Πρεσβεία και τη συνδρομή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με στόχο την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών στους τομείς της νεότητας, του πολιτισμού και του θρησκευτικού τουρισμού.

Ο Πρέσβης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά που αισθάνεται που βρίσκεται στην Πιερία, σε μία περιοχή με πλούσιο θρησκευτικό πλούτο και ιδιαίτερα πολιτισμικά, αλλά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρέσβη να παρευρεθεί στη μουσικοχορευτική εκδήλωση με το συγκρότημα «Erisioni» από την Γεωργία, που θα παρουσιαστεί στο 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου, την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στο ανοικτό θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος, σε ανάμνηση της επισκέψεως αυτής, προσέφερε στον κ. Πρέσβη και στη συνοδεία του το Λεύκωμα «Προσκυνήματα της Πιερίας» καθώς και τοπικά πιερικά προϊόντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων