01/08/2023 01/08/2023 Ένα τετραήμερο πνευματικού ανεφοδιασμού και ψυχικής ανάτασης είχαν τη χαρά να βιώσουν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, αρκετές οικογένειες, κατά το διάστημα 26 έως 29 Ιουλίου στην ακριτική Φλώρινα. Έχοντας ως βάση την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, που με πολλή χαρά παραχώρησε γι΄αυτό το...
01 Αυγούστου, 2023 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2023 - 12:04

Τετραήμερο οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδώστε:
Τετραήμερο οικογενειών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Ένα τετραήμερο πνευματικού ανεφοδιασμού και ψυχικής ανάτασης είχαν τη χαρά να βιώσουν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, αρκετές οικογένειες, κατά το διάστημα 26 έως 29 Ιουλίου στην ακριτική Φλώρινα.

Έχοντας ως βάση την Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, που με πολλή χαρά παραχώρησε γι΄αυτό το διάστημα ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στη γύρω περιοχή και συγκεκριμένα μετέβησαν στις Ιερές Μονές Αγίου Μάρκου Πρώτης, Αγίου Αυγουστίνου Φλωρίνης, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης και Παναγίας Μαυριωτίσσης Καστοριάς. Σε όλες της Μονές προσκύνησαν με σεβασμό, γεύθηκαν τη φιλοξενία των μοναχών και αποκόμησαν πνευματικούς καρπούς. Ιδιαίτερη εμπειρία υπήρξε για όλους και η μετάβαση στις Πρέσπες και το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου ενθουσιάστηκαν από τα ερείπια της ομώνυμης Βασιλικής του 10ου αιώνος αλλά και από την μοναδικότητα του τοπίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους της κατασκήνωσης ακολούθησαν κατασκηνωτικό πρόγραμμα με καθημερινή προσευχή, τέλεση της Θείας Λειτουργίας, Αγιογραφικό ανάγνωσμα, πνευματική διδαχή και εποικοδομητικό διάλογο για μικρούς και μεγάλους. Οι υπεύθυνοι ομαδάρχες που είχαν την εποπτεία των παιδιών τα βοήθησαν και τα στήριξαν παντοιοτρόπως, ενώ τα προσέφεραν χαρά και διασκέδαση μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που ετοίμασαν.

Οι συμμετέχοντες βίωσαν και δυο ξεχωριστές βραδιές. Η πρώτη ήταν, όταν δέχθηκαν την επίσκεψη του χορευτικού τμήματος του Κέντρου Νεότητος της Ι. Μ. Φλωρίνης, από το οποίο απήλαυσαν παραδοσιακούς χορούς. Η δεύτερη, όταν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, φυσικός ξενάγησε με θαυμάσιο τρόπο μικρούς και μεγάλους στον έναστρο ουρανό και κατόπιν στο αστεροσκοπείο που διαθέτει η κατασκήνωση παρατήρησαν όλοι τη σελήνη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεωνά Αθανασιάδη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μ. Φλωρίνης και υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων για την όλη βοήθεια που παρείχε παντοιοτρόπως ώστε να καταστεί δυνατή η φιλοξενία των οικογενειών.

Το όλο πρόγραμμα οργάνωσε και συντόνισε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Ι. Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίας Άννας Κατερίνης με τους συνεργάτες του, ενώ άπαντες επέστρεψαν ανανεωμένοι πνευματικά δοξάζοντας τον Θεό για όσα βίωσαν κατά τη διάρκεια του τετραημέρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων