19/02/2019 19/02/2019 Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης,πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και παρουσία πλήθους πιστών η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ανταποκρινόμενος ευγενώς στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και...
19 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2019 - 9:23

Θερμή υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στην Μητρ. Κίτρους

Διαδώστε:
Θερμή υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα στην Μητρ. Κίτρους

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, στα προπύλαια του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης,πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια και παρουσία πλήθους πιστών η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, το οποίο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ανταποκρινόμενος ευγενώς στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και πολλοί πόντιοι προσήλθαν με δέος να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, μιας σύγχρονης Αγίας της Ορθοδοξίας  που είχε μια ζωή, γεμάτη πόνο, αρρώστιες και στερήσεις. Ήλθε πρόσφυγας από τον Πόντο και ασκήτευσε μέχρι τα τέλη του βίου της στην Ιερά Μονή  Γενεθλίου της Θεοτόκου στην περιοχή Κλεισούρα Καστοριάς.

Αμέσως μετά την υποδοχή, ακολούθησε ο Παρακλητικός Κανών της Αγίας και η προσφώνηση του οικείου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την τιμή της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ και την ευλογία της κομίσεως του χαριτόβρυτου ιερού Λειψάνου της Οσίας Σοφίας που ασκήτεψε με υπομονή και μετάνοια. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ για τη μεγάλη ευλογία και την ιδιαίτερη ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση που δίδει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ μίλησε για τον βίο της Οσίας, καθηλώνοντας το πολυπληθές κοινό. Στην ομιλία του  με θέμα «Η Νεοφανής Οσία Σοφία της Κλεισούρας» αναφέρθηκε λεπτομερώς στην Οσία Σοφία, η οποία επί πολλά χρόνια υπήρξε αναζητητής του Θεού και αντέγραφε πιστά το Ευαγγέλιο, σημειώνοντας ότι είχε συνεχή επικοινωνία με τον Θεό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, ευχήθηκε η Οσία Σοφία να δώσει δύναμη και υπομονή στους Πιεριείς και στους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς και να αξιοποιηθεί κατά το καλύτερο δυνατό η ευλογία του χαριτόβρυτου λειψάνου της από τον καθένα ξεχωριστά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων