11/04/2024 12/04/2024 Τα Θυρανοίξια του πλήρως ανακαινισθέντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Λαζάρου και των Αδελφών του, Αγίων Μυροφόρων Μάρθας και Μαρίας τελέστηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στον Κορινό Πιερίας. Το Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο υφίσταται στο συγκεκριμένο τόπο από το τέλος της δεκαετίας του 1960, ανακαινίστηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου...
11 Απριλίου, 2024 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2024 - 0:13

Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγίου Λαζάρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους

Διαδώστε:
Θυρανοίξια παρεκκλησίου του Αγίου Λαζάρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους

Τα Θυρανοίξια του πλήρως ανακαινισθέντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Λαζάρου και των Αδελφών του, Αγίων Μυροφόρων Μάρθας και Μαρίας τελέστηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στον Κορινό Πιερίας.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο το οποίο υφίσταται στο συγκεκριμένο τόπο από το τέλος της δεκαετίας του 1960, ανακαινίστηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κορινού, Πρωτ. Χρήστου Σεϊταρίδη. Στο εν λόγω Παρεκκλήσιο φυλάσσεται θαυματουργό εικόνισμα του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου το οποίο προέρχεται από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου του χωριού Εσμέ της Νικομήδειας της Μικράς Ασίας, την οποία μετέφερε η αείμνηστη Μαγδαληνή Ηλιάδου με την ανταλλαγή των πληθυσμών το έτος 1924 που εγκαταστάθηκε στον Κορινό.

Πλήθος ευσεβών πιστών όλων των ηλικιών με πρώτον τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κορινού κ. Δημήτριο Παπαδόπουλο, συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον αγαπημένο φίλο του Χριστού Λάζαρο και τις Μυροφόρες αδελφές του.

Πριν την τέλεση του Αγιασμού των Θυρανοιξίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, υποδέχθηκε επικεφαλής κλήρου, αρχόντων και λαού απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λαζάρου εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου Ολύμπου, το οποίο με ευλογία του Καθηγουμένου π. Μαξίμου, κόμισε ο εκ των αδελφών της Μονής Αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Ακολούθησε Εσπερινή Προηγιασμένη ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου και στο κλητήριο άγγελμα του Κυρίου «δεύρο έξω Λάζαρε» που συνεχίζει να ηχεί στις καρδιές των Χριστιανών.

Παράλληλα ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο π. Χρήστο Σεϊταρίδη και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κορινού αλλά και τους συνδρομητές και δωρητές του Παρεκκλησίου που συνέβαλλαν για την εκ βάθρων ανακαίνιση και τον καλλωπισμό του Ιερού Παρεκκλησίου και την ετοιμασία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων.

Τέλος, ευχήθηκε στον καθένα να γίνει φίλος του Χριστού, όπως ο Άγιος Λάζαρος, και να μας χαρίσει πλούσια τις δωρεές και τις ευλογίες Του.

Ο Εφημέριος του Ενοριακού Ναού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για την ευλογία της παρουσίας του την ιστορική αυτή ημέρα για την Ενορία καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, ο οποίος κατά το παρελθόν και επί 15ετία περίπου διετέλεσε Εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας του Κορινού, όπου και ο τόπος καταγωγής του και είχε οραματισθεί την εν λόγω ανακαίνιση, για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο και την καθημερινή επιστασία των έργων κατά το τελευταίο 8μηνο καθώς και τους δωρητές αλλά και της κυρίες και κυρίους του συνοικισμού, τον πρωτομάστορα και όλους όσους εργάστηκαν για το ωραίο αποτέλεσμα.

Επίσης ευχαρίστησε και τις αντιπροσωπίες των Συλλόγων α) Ποντιακού Μορφωτικού Κορινού, β) Μορφωτικού Νέων Κορινού, γ) Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού και δ) Κουμπαγιωτών Κορινού «ο Άγ. Γρηγόριος Καλλίδης» για την συμμετοχή τους και ασφαλώς τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος για την καλή συνεργασία και όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων