30/11/2022 30/11/2022 Ο λαός του Αιγινίου τίμησε τον Προστάτη και Πολιούχο του, Άγιο Απόστολο Ανδρέα. Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου προσήλθε πλήθος Πιστών για να τιμήσουν τον προστάτη και πολιούχο τους, προσκυνώντας παράλληλα και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο τέθηκε για προσκύνηση προς Αγιασμό και ενίσχυση των πιστών. Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού αλλά...
30 Νοεμβρίου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2022 - 20:41

Το Αιγίνιο τίμησε τον Προστάτη και Πολιούχο του Άγιο Ανδρέα

Διαδώστε:
Το Αιγίνιο τίμησε τον Προστάτη και Πολιούχο του Άγιο Ανδρέα

Ο λαός του Αιγινίου τίμησε τον Προστάτη και Πολιούχο του, Άγιο Απόστολο Ανδρέα.

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέου προσήλθε πλήθος Πιστών για να τιμήσουν τον προστάτη και πολιούχο τους, προσκυνώντας παράλληλα και απότμημα του Ιερού Λειψάνου του, το οποίο τέθηκε για προσκύνηση προς Αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού αλλά και της Θείας Λειτουργίας προεξήχε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.

Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρέστησαν επίσης η Βουλευτής του Νομού Πιερίας κ. Μάνη Παπαδημητρίου, Ευαγγέλου Άννα, καθώς και Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ.Αναστάσιος Μανώλας.

Τα ιερά αναλόγια κόσμησαν Ιεροψάλτες με επικεφαλής τον κ. Εμμανουήλ Κορνελάκη Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού και τον κ. Λάζαρο Τσουφλίδη Λααμπαδάριο, του οποίου την χειροθεσία σε Ιεροψάλτη τέλεσε στο τέλος του εσπερινού ο Μητροπολίτης Κίτρους κ.Γεώργιος. Ανήμερα της εορτής στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χειροθέτησε τον κ. Σωτήριο Σταύρου αστυνομικό υπηρετούντα στο Α. Τ. Αιγινίου και μέλος της Ενορίας σε αναγνώστη.

Την ευθύνη της Πανηγύρεως είχαν ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Κ.Κοσμίδης, ο οποίος μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο εργάσθηκαν για τη διεξαγωγή των Λατρευτικών εκδηλώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων