17/05/2019 17/05/2019 H Iερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και o Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 9.700μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και υπεραποστάσεων.   Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση...
17 Μαΐου, 2019 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2019 - 9:50

«Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

Διαδώστε:
«Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»

H Iερά Μητρόπολις Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και o Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 9.700μ με την επωνυμία «Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και υπεραποστάσεων.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς της περιοχής.
O αγώνας διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00.
Αφετηρία ορίζεται το μνημείο του Αποστόλου Παύλου στη Μεθώνη και τερματισμός η Αρχαία Πύδνα.
Οι διοργανωτές καλούν τους πάντες ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να τρέξουν ή ακόμη και να περπατήσουν τη διαδρομή.
Πρόκειται για μια πανέμορφη διαδρομή σε άσφαλτο, που περνά μέσα από τα δύο χωριά Μεθώνης και Μακρυγιάλου. Αποτελείται από ανηφόρες – κατηφόρες (όχι ιδιαιτέρως απαιτητικές) και θα είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία Περιφέρειας.
Καθώς η διοργάνωση έχει προβλέψει το κόστος για κάθε αθλητή, θα παρακαλούσαμε όσοι αθλητές ακυρώνουν τη συμμετοχή να ενημερώνουν εγκαίρως τους διοργανωτές.
Δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο για τους συμμετέχοντες στον αγώνα. 

ΕΓΓΡΑΦΗ: Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ: Από την Αρχαία Πύδνα λεωφορεία θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά των αθλητών στην αφετηρία του αγώνα. Ειδικότερα, η μεταφορά θα γίνεται σταδιακά από τις 16.30 μ.μ. με τελευταία μετακίνηση να πραγματοποιείται στις 17.45
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Με προσωπική ευθύνη του κάθε συμμετέχοντα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα δρόμου 9.700 μ. είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο σύλλογος θα ανοίξει τα γραφεία του (Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα, Κατερίνη) την Παρασκευή 114 Ιουνίου 2018 από τις 14.30 έως τις 17.30 για να δίνει σε αθλητές που κατάγονται από την περιοχή της Πιερίας και μέλη του συλλόγου προκειμένου να παραλάβουν τους αριθμούς τους. Οι υπόλοιποι θα τους παραλαμβάνουν από την γραμματεία η οποία θα λειτουργεί μόνον στο σημείο τερματισμού – Αρχαία Πύδνα- από τις 14.30 έως μέχρι τις 17.30.

Προσοχή: από το σημείο της αφετηρίας δεν θα δίνονται αριθμοί.

ΙΑΤΡΙΚΑ: Η πιστοποίηση της υγείας των δρομέων αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Για το λόγο αυτό όσοι θα λάβουν μέρος, υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη.
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και παράλληλα τον σχεδιασμό υγειονομικών σταθμών και μονάδων. Την εξέλιξη του αγώνα, θα παρακολουθεί Ιατρός. Ασθενοφόρο θα υπάρχει στην διάθεση των αθλητών.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διαδρομή θα επιτηρείται από την Τροχαία του Αστυνομικού Τμήματος Αιγινίου. Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα θα συνδράμουν εθελοντές του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» ενώ ο σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας θα παρέχει πληροφορίες για την εξέλιξη του αγώνα.

 

ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ: Στο 4ο χλμ., στο 7ο χλμ. και στον τερματισμό.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Θα εκδοθούν αποτελέσματα με χρόνο και κατάταξη και θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι αθλητές και οι τρεις πρώτες αθλήτριες της γενικής κατάταξης ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί καλαίσθητο και πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Για τα αποτελέσματα η διοργάνωση έχει αναλάβει την έγκαιρη και έγκυρη έκδοση τους χωρίς ηλεκτρονικό τρόπο αλλά με εδικό πρόγραμμα. :
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στο χώρο τερματισμού στις 20.30 μμ σε κάθε περίπτωση.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Θα υπάρξει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που θα δημοσιευθεί άμεσα και για κάθε αθλητή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Για πληροφορίες που αφορούν τον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στον Χρήστο Μυστρίδη, 6948180760.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η συμμετοχή στον αγώνα δεν απαιτεί χρηματικό αντίτιμο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019.
Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται μέσω της παρακάτω φόρμας εγγραφής, στην οποία μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες θα πρέπει αναφέρουν τα εξής στοιχεία: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο.

 

Στο τερματισμό θα υπάρχει πλούσιος μπουφές, προσφορά των φιλόξενων κατοίκων του Μακρυγιάλου.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Πορεία Αποστόλου Παύλου

 

Ο Χριστιανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης ανάγεται στην Αποστολική εποχή. Όπως μας πληροφορούν οι Πράξεις των Αποστόλων, ο Απόστολος των Εθνών, κατά την 2η περιοδεία του, πέρασε από την Πιερία. Σε απόσταση 26-30 χιλιομέτρων βόρεια της Κατερίνης, σώζονται τα μνημεία διελεύσεως της πορείας του Αποστόλου Παύλου. Ευρισκόμενος στην Βέροια και καταδιωκόμενος από τους Ιουδαίους, έφτασε πεζός μέχρι τις ακτές της Πιερία. Κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χριστού στον Κολινδρό, διήλθε από τη Μεθώνη και κατέληξε στο αρχαίο λιμάνι της Πύδνας, όπου επιβιβάστηκε σε εμπορικό πλοίο, με τελικό προορισμό την Αθήνα. Ο Απόστολος Παύλος έθεσε τις βάσεις της Χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Χριστιανισμός έκτοτε αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε, όπως μαρτυρούν τα παλαιοχριστιανικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων