31/01/2023 31/01/2023 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, η τελετή απονομής των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας ψηφιακού βίντεο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με αφορμή την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση απονομής έλαβε χώρα...
31 Ιανουαρίου, 2023 - 18:44
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2023 - 18:21

Βράβευση μαθητών του διαγωνισμού δημιουργίας βίντεο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Διαδώστε:
Βράβευση μαθητών του διαγωνισμού δημιουργίας βίντεο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, η τελετή απονομής των βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας ψηφιακού βίντεο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με θέμα «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με αφορμή την επέτειο 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η εκδήλωση απονομής έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης με βραβεύσεις μαθητών που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Πιερίας για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Ο διαγωνισμός είχε διοργανωθεί από την Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας.

Τα παιδιά εκφράστηκαν δημιουργικά και μέσα από τη ψηφιακή τεχνολογία και το βίντεο αποτύπωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Όλα τα έργα αξιολογήθηκαν από Ειδική Κριτική Επιτροπή και δόθηκαν δύο βραβεία. Η επιτροπή αποτελούνταν από την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Σοφία Σκούμπα, τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Ολύμπου κ. Γιώργο Χανδόλια και τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους κ. Βασίλειο Δήμου.

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε ο μαθητής Νικόλαος Φαργκάνης από το Λιτόχωρο και το δεύτερο οι δίδυμοι μαθητές Ευάγγελος και Γεώργιος Χαλκιάς από τον Κολινδρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πιερίας κ. Φώντας Μπαραλιάκος, κα Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και κα Μπέττυ Σκούφα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γιώργος Μακρής, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Φιλοκώστας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης κ. Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, ο εκπρόσωπος της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, Διευθυντές Σχολείων και Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Πιερία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιος Μπογιατζής, δημοτικοί σύμβουλοι και γονείς.

Προλογίζοντας την εκδήλωση απονομής των βραβείων του διαγωνισμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιο Μακρή για την αγαστή συνεργασία στην άρτια διοργάνωση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό τα παιδιά ξεδίπλωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και με τα ψηφιακά τους έργα ανέδειξαν στιγμές και μορφές του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Σκοπός, άλλωστε, του σχολείου δεν είναι μόνον η παροχή γνώσεων αλλά και η ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών. Θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν».

Δείτε τα βίντεο που διακρίθηκαν:

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων