16/03/2020 16/03/2020 Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης τελέστηκε η χειροτονία σε διάκονο, ενώ την Κυριακή Β΄ Νηστειών 15 Μαρτίου 2020, στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης τελέστηκε η χειροτονία σε πρεσβύτερο του Αποστόλου Γκόλια. Ο νέος πρεσβύτερος προέρχεται από πολυμελή ιερατική οικογένεια. Πατέρας του είναι ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Γκόλιας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και...
16 Μαρτίου, 2020 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2020 - 11:12

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κίτρους

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κίτρους

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης τελέστηκε η χειροτονία σε διάκονο, ενώ την Κυριακή Β΄ Νηστειών 15 Μαρτίου 2020, στον Ιερό Ναό Παντάνασσας Κατερίνης τελέστηκε η χειροτονία σε πρεσβύτερο του Αποστόλου Γκόλια.

Ο νέος πρεσβύτερος προέρχεται από πολυμελή ιερατική οικογένεια. Πατέρας του είναι ο Πρωτοπρ. Δημήτριος Γκόλιας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και κτήτορας του Ιερού Ναού Αγίας Άννας Κατερίνης, ενώ αδελφός του είναι ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο νέος κληρικός θα υπηρετήσει την ελληνική ομογένεια του Καναδά και συγκεκριμένα στο Μόντρεαλ. Για τον λόγο αυτό, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο να προβεί στις χειροτονίες του νέου κληρικού.

Ο νέος πρεσβύτερος φοίτησε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, όπου γνωρίστηκε με τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, πολλά χρόνια πριν εκλεγεί Μητροπολίτης Κίτρους, ενώ επί 4 χρόνια διετέλεσε και οδηγός του Μητροπολίτη. Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων