07/12/2023 07/12/2023 Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καισαριανής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Από νωρίς το απόγευμα της παραμονής ο πιστός λαός προσήλθε για να λάβει την ευλογία του Πολιούχου της Καισαριανής αλλά και Προστάτου...
07 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 20:52

Η Καισαριανή εόρτασε τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Η Καισαριανή εόρτασε τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Νικολάου

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια, τελέσθηκε η Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Νικολάου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καισαριανής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Από νωρίς το απόγευμα της παραμονής ο πιστός λαός προσήλθε για να λάβει την ευλογία του Πολιούχου της Καισαριανής αλλά και Προστάτου όλης της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ κήρυξε το Θείο λόγο στον μεν Πανηγυρικό Εσπερινό, όπου ανέλυσε τα χαρίσματα του Αγίου Ιεράρχου βασιζόμενος στο απολυτίκιο «Κανόνα πίστεως…» στη δε Θεία Λειτουργία αναλύοντας τη διατεταγμένη Ευαγγελική Περικοπή της Εορτής του Αγίου Νικολάου.

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δανιήλ στον Πανηγυρικό Εσπερινό:

Ακούστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δανιήλ στη Θεία Λειτουργία:

Στις ακολουθίες έλαβαν μέρος με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αναστάσιο Τασόπουλο, ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεώς, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Νικολάου και οι Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Το απόγευμα της ημέρας της εορτής λιτανεύθηκε η Ιερά Εικόνα του Αγίου Νικολάου δια των οδών της Ενορίας, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς, Αρχιμανδρίτη Καλλινίκου Νικολάου.

Αφού εναποτέθηκε η Εικόνα, εψάλη ο Εσπερινός και εν συνεχεία η Ιερά Παράκληση στον Εορταζόμενο Προστάτη της Ενορίας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ ομίλησε επίκαιρα και πνευματικά προς ωφέλεια των πιστών.

Προ του «Δι’ευχών» ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Τασόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δανιήλ για την πατρική παρουσία του, τον Ιεροκήρυκα για την συμμετοχή του καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην λαμπρή διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων