19/09/2022 19/09/2022 Στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, η Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και την αμέριστη φροντίδα και επίβλεψη του Πανοσιολογιωτάτου Προέδρου του...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 - 15:55

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Ελβετία Βύρωνα

Διαδώστε:
Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Ελβετία Βύρωνα

Στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, η Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και την αμέριστη φροντίδα και επίβλεψη του Πανοσιολογιωτάτου Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, Αρχιμ. π. Χριστοδούλου Κοτσίφη.

Σκοπός της ήταν να τιμηθούν τα πρόσωπα των Μαρτύρων της Μικρασιατικής Τραγωδίας, αλλά και να κατανοήσουν οι νέες γενιές τις τραγικές συνέπειες ενός πολέμου, αλλά και την αξία της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Βύρωνος και άλλοι δημοτικοί άρχοντες, ενώ συμμετείχαν σπουδαστές του Μουσικού Εργαστηρίου της Ενορίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Χορωδίας και του Μουσικού Τμήματος υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Χρήστου Σπατιώτη, αλλά και σπουδαστές του Χορευτικού Τμήματος του Μουσικού Εργαστηρίου της Ενορίας, Χοροδιδάσκαλος του οποίου είναι ο κ. Ιωάννης Γκούλτας.

Την Εκδήλωση προλόγισε ο πανοσιολιγιώτατος π. Χριστόδουλος, ενώ τα τραγούδια και τους χορούς παρουσίασε και σχολίασε ο κ. Αντώνης Κακολύρης, Ιεροψάλτης και Συνεργάτης της Ενορίας.
Έλαβαν επίσης μέρος οι Μουσικοί – Συνεργάτες του Μουσικού Εργαστηρίου: Τραγούδι : Χρήστος Σπατιώτης, Ζωή Μήλιου και Λαμπρινή Τασούλα, Κλαρίνο: Τιμολέων Ντέμος, Βιολί: Κωνσταντίνος Γεωργούλης, Λαούτο: Ελευθέριος Φραγκιουδάκης, Λύρα Πόντου: Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Κρουστά: Μαρία Νούσια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων