26/10/2023 26/10/2023 Με την πρέπουσα κατάνυξη αλλά και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη και Έφορο της ενορίας Νέας Ελβετίας Βύρωνα,  Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πιστών χριστιανών που προσήλθαν από νωρίς το απόγευμα για να λάβουν την...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 8:48
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 8:51

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής στην πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στον Βύρωνα

Με την πρέπουσα κατάνυξη αλλά και τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στον Προστάτη και Έφορο της ενορίας Νέας Ελβετίας Βύρωνα,  Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των πιστών χριστιανών που προσήλθαν από νωρίς το απόγευμα για να λάβουν την ευλογία από τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο -αφού φιλοξενείται απότμημα της δεξιάς χειρός Του στο Ναό μας μέχρι και την 31 Οκτωβρίου 2023- αλλά, και από την Κεχαριτωμένη Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ κήρυξε το Θείο λόγο όπου ανέλυσε το λόγο του Κυρίου: «Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς» ώστε να μας καταστήσει σαφή την εφαρμογή αυτού του λόγου στη βιοτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος Ιερείς της Μητροπόλεώς αλλά και από άλλες Μητροπόλεις, με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Νικολάου.

Το γενικό πρόσταγμα για την άρτια έκβαση της Πανηγύρεως έχει ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης, ενώ τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν, εκ δεξιών ο Πρωτοψάλτης κ. Χρήστος Σπατιώτης και εξ αριστερών οι Ιεροψάλτες κ. Αντώνιος Κακολύρης και κ. Χαράλαμπος Θωμόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων