30/04/2023 30/04/2023 Αρχιερατική θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας σήμερα 30 Απριλίου2023, Κυριακή Γ’ από του Πάσχα, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τα πρόσωπα των Μυροφόρων Γυναικών αλλά και του Ιωσήφ του απο Αριμαθαίας και του Νικοδήμου, του νυχτερινού Μαθητού του...
30 Απριλίου, 2023 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 18:53

Ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Αρχιερατική θεία Λειτουργία τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας σήμερα 30 Απριλίου2023, Κυριακή Γ’ από του Πάσχα, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τα πρόσωπα των Μυροφόρων Γυναικών αλλά και του Ιωσήφ του απο Αριμαθαίας και του Νικοδήμου, του νυχτερινού Μαθητού του Κυρίου μας.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, όπου ανέλυσε την σημερινή Εορτή, τη βιοτή των Μυροφόρων αλλά και των Αγίων ανδρών που ανέλαβαν το ιερό έργο της Αποκαθηλώσεως και της Ταφής του Κυρίου Ιησού.

Συλλειτούργησαν μετά του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσιολογιώτατος Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Κοτσίφης και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Νίκων Γαλανόπουλος.

Συγκινητική και ελπιδοφόρα ήταν η προσέλευση των πιστών στη Θεία Ευχαριστία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του κατά σάρκα πατρός του π. Νίκωνος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς όπως ο Αναστάς Κύριος γεμίζει τις ψυχές μας με το Φως της Αναστάσεώς Του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων