05/10/2018 11/10/2018 Χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2018, τελέστηκε ο Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η οποία ξεκινάει τη λειτουργία της για το έτος 2018-2019 και στεγάζεται επί της οδού Πολυχρονιάδου 8, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος αρχικά μετέφερε τις ευχές...
05 Οκτωβρίου, 2018 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2018 - 10:26

Ι. Μ. Καλαβρύτων: Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας

Διαδώστε:
Ι. Μ. Καλαβρύτων: Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας

Χθες, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2018, τελέστηκε ο Αγιασμός στη Σχολή Αγιογραφίας και Ζωγραφικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, η οποία ξεκινάει τη λειτουργία της για το έτος 2018-2019 και στεγάζεται επί της οδού Πολυχρονιάδου 8, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος αρχικά μετέφερε τις ευχές τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη, κ. Αμβροσίου, για καλή και δημιουργική χρονιά. Απευθυνόμενος στους σπουδαστές, τους ευχήθηκε να ακολουθήσουν τα βήματα των παλαιότερων διακεκριμένων αγιογράφων, επισημαίνοντας ότι στα έργα τού κάθε αγιογράφου αντικατοπτρίζεται η βαθιά του πίστη και ο ψυχικός του κόσμος.

Παράλληλα, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς ευχαρίστησε τους καθηγητές της Σχολής για την αρμονική συνεργασία αλλά και τους σπουδαστές για τον ζήλο που επιδεικνύουν, προτρέποντάς τους να αδράξουν την ευκαιρία που τους δίνεται. Η Σχολή αποσκοπεί στην εκμάθηση της ιεράς τέχνης της Αγιογραφίας και οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα. Φέτος, θα λειτουργήσουν για ακόμα μία χρονιά τμήματα ενηλίκων (τεχνική φορητής εικόνας και τοιχογραφίας – θεολογία της εικόνας) καθώς και παιδικά τμήματα Ζωγραφικής (σχέδιο και χρώμα).

Στη Σχολή θα διδάσκουν ο αγιογράφος – ζωγράφος κ. Αθανάσιος Παπαγιαννακόπουλος και η αγιογράφος, κ. Καικιλία Γιαννακοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων