07/11/2018 07/11/2018   Ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ο φετινός κύκλος των εσπερινών ομιλιών που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με σκοπό να παρέχεται πνευματική τροφοδοσία στο ευσεβές πλήρωμα. Οι συγκεκριμένες ομιλίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» κάθε απόγευμα Κυριακής και το βήμα διακονούν διακεκριμένοι ομιλητές προσκεκλημένοι...
07 Νοεμβρίου, 2018 - 21:39

Μητρόπολη Καλαβρύτων: Ξεκίνησαν οι Κυριακάτικες ομιλίες

Διαδώστε:
Μητρόπολη Καλαβρύτων: Ξεκίνησαν οι Κυριακάτικες ομιλίες

 

Ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή 4 Νοεμβρίου, ο φετινός κύκλος των εσπερινών ομιλιών που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με σκοπό να παρέχεται πνευματική τροφοδοσία στο ευσεβές πλήρωμα. Οι συγκεκριμένες ομιλίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες» κάθε απόγευμα Κυριακής και το βήμα διακονούν διακεκριμένοι ομιλητές προσκεκλημένοι από τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο.
Ο νέος κύκλος ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου, παρουσία δεκάδων ευσεβών χριστιανών. Ακολούθησε η ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σχετική με το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας.


Η επόμενη ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, οπότε και προσκεκλημένος θα είναι ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ιωακειμίδης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Τίς ἐστι μου πλησίον;».Μετά το πέρας της ομιλίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 6.15μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος θα τιμήσει την Γεωργία Καραφλού, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Kick boxing για την εξαιρετική της επίδοση και την επάξια εκπροσώπηση της γενέτειράς της στο εξωτερικό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων