22/11/2019 22/11/2019 Την Κυριακή, 17η Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθα-νασίου Αιγίου, όπου λίγο πριν την Απόλυση τίμησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αλεξόπουλο, καταγόμενο από την Άνω Κλειτορία Καλαβρύτων, ο οποίος διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 56 συναπτά έτη εις την...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2019 - 11:56

56 έτη εφημεριακής και ποιμαντικής δραστηριότητος

Διαδώστε:
56 έτη εφημεριακής και ποιμαντικής δραστηριότητος

Την Κυριακή, 17η Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθα-νασίου Αιγίου, όπου λίγο πριν την Απόλυση τίμησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αλεξόπουλο, καταγόμενο από την Άνω Κλειτορία Καλαβρύτων, ο οποίος διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 56 συναπτά έτη εις την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, έχοντας αναπτύξει μεγάλη εφημεριακή και ποιμαντική δραστηριότητα.

Ο π. Γεώργιος κατάφερε να αναγείρει στη γενέτειρά του περικαλλές ναΐδριο επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος, το οποίο και δώρισε στην ενορία τού χωριού του. Πρόκειται για έναν κατα-ξιωμένο εργάτη του Ευαγγελίου αλλά και καταξιωμένο οικογενειάρχη, που στην ηλικία των 90 ετών απολαμβάνει της τιμής και του σεβασμού τόσο των ενοριτών στις ενορίες όπου διακόνησε όσο και των συγχωριανών του.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επαίνεσε και συνεχάρη τον π. Γεώργιο για την πολύ σημαντική εφημεριακή προσφορά του, τόσο εκεί όπου διακόνησε όσο και στην γενέτειρά του. Του προσέφερε δε τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά τιμητικού διπλώματος, ευχόμενος να έχει υγεία για να απολαμβάνει τους κόπους και τα έργα του, αλλά και να χαίρεται τα τέκνα και τα εγγόνια του.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων