19/10/2021 19/10/2021 Τους συνταξιούχους κληρικούς τίμησε με Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, η Ιερά Μητρόπολη. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωνε χορεία των σεβασμίων συνταξιούχων κληρικών της αρχιερατικής περιφερείας Αιγιαλείας ενώ στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσυεχόμενος ο Σεβασμιώτατος πρ....
19 Οκτωβρίου, 2021 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2021 - 10:18

ΑΙΓΙΟ: Απόδοση τιμής στους συνταξιούχους κληρικούς

Διαδώστε:
ΑΙΓΙΟ: Απόδοση τιμής στους συνταξιούχους κληρικούς

Τους συνταξιούχους κληρικούς τίμησε με Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, η Ιερά Μητρόπολη.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωνε χορεία των σεβασμίων συνταξιούχων κληρικών της αρχιερατικής περιφερείας Αιγιαλείας ενώ στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσυεχόμενος ο Σεβασμιώτατος πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Αμβρόσιος.

Το πνευματικό αυτό Συλλείτουργο οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου, προκειμένου να αποδοθεί η δέουσα τιμή και ο προσήκων σεβασμός προς όλους τους πρεσβύτες κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως , οι οποίοι διακόνησαν το Ιερό Θυσιαστήριο και υπηρέτησαν ιεροπρεπώς επί σειρά ετών στον Αμπελώνα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Μάλιστα η Ιερά Μητρόπολη αφιερώνει το Ημερολόγιο-Εορτολόγιο του 2022 στους σεβάσμιους αυτούς γέροντες κληρικούς, ως ελάχιστη ένδειξη αγάπης, σεβασμού και τιμής για την καλλίκαρπη και πολύτιμη προσφορά τους στην τοπική μας Εκκλησία.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος, εμφανώς συγκινημένος, αφού εξέφρασε τις εγκάρδιες, ευγνώμονες ευχαριστίες του προς όλους τους τιμωμένους κληρικούς για την πολυετή αγιοπνευματική εκκλησιαστική διαδρομή και διακονία τους, επισήμανε εν συντομία την αταλάντευτη και σταθερή αφοσίωσή τους στην υψηλή αποστολή και το ιερό τους χρέος μέσα από τις επάλξεις της ιερωσύνης!

Ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον προκάτοχό του Μητροπολίτη, κ. Αμβρόσιο για την ανεκτίμητη παρακαταθήκη του και την ανεξάντλητη αγάπη του προς όλους και τον διαβεβαίωσε για τον σεβασμό και την υιική του αγάπη προς το σεπτό πρόσωπό του.

Τον κάλεσε, δε, να απονείμουν από κοινού στους ιερείς το τιμητικό μετάλλιο και τον αναμνηστικό έπαινο. Κλείνοντας ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε σε όλα τα τιμώμενα πρόσωπα σταθερή υγεία και θεία ενδυνάμωση κατά το λοιπόν της ιερατικής τους ζωής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων