28/04/2022 28/04/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει ότι θα εορτασθεί φέτος με πάσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου της πόλης του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής, την 29η Απριλίου, Παρασκευή της Διακαινησίμου, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στους εορτασμούς θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε...
28 Απριλίου, 2022 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 - 19:18

Αίγιο: Γιορτάζει η Παναγία η Τρυπητή

Διαδώστε:
Αίγιο: Γιορτάζει η Παναγία η Τρυπητή

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει ότι θα εορτασθεί φέτος με πάσα λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου της πόλης του Αιγίου, Παναγίας Τρυπητής, την 29η Απριλίου, Παρασκευή της Διακαινησίμου, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στους εορτασμούς θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα:

28/4/ Πέμπτη

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ώρα 7.00 μ.μ.
Ιερά Αγρυπνία, ώρα 11.00 μ.μ.

29/4/ Παρασκευή

Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ώρα 7.00 π.μ.
Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, ώρα 10.45 π.μ.

1/5/ Κυριακή Θωμά

Απόδοση εορτής-Χαιρετισμοί της Παναγίας, ώρα 7.00 μ.μ.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας θα συμμετάσχουν οι κάτωθι Αρχιερείς: Ο Σεβασμιώτατος Γέροντας από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Όσον αφορά, δε, στη Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας, αυτή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

α) πεζή: Από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης – Μητροπόλεως – Υψηλά Αλώνια, όπου θα αναπεμφθεί Δέησις στην Υπεραγίαν Θεοτόκον διά την «υγείαν και ειρήνην του Σύμπαντος Κόσμου» και εν συνεχεία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός Θείος Λόγος.

β) Με όχημα (τζιπ) του Στρατού: Μητροπόλεως – Σολωμού – Ρήγα Φεραίου – Κανελλοπούλου – Σολιώτη – Ταξιαρχών – Τρίγωνη Πλατεία – Κλεομένους Οικονόμου – Αιγιαλέως – Ρωμανιώλη – Βασ. Κων/νου – Κλεομένους Οικονόμου –Μητροπόλεως – Φανερωμένη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων