24/04/2020 24/04/2020 Χωρίς την παρουσία πιστών και προσκυνητών, τιμήθηκε φέτος η προστάτιδα του Αιγίου Παναγία Τρυπητή.  Η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα, που φιλοξενείται εδώ και ένα χρόνο στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, βρισκόταν στολισμένη όμορφα και λαμπερά στην είσοδο του ναού, μόνο που οι πιστοί δεν μπόρεσαν να Την προσκυνήσουν και να ζητήσουν τις μεσιτείες Της, όπως πράττουν...
24 Απριλίου, 2020 - 22:06
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2020 - 22:09

ΑΙΓΙΟ: Λιτός φέτος ο εορτασμός της Παναγίας Τρυπητής

Διαδώστε:
ΑΙΓΙΟ: Λιτός φέτος ο εορτασμός της Παναγίας Τρυπητής

Χωρίς την παρουσία πιστών και προσκυνητών, τιμήθηκε φέτος η προστάτιδα του Αιγίου Παναγία Τρυπητή. 

Η Ιερά Θαυματουργή Εικόνα, που φιλοξενείται εδώ και ένα χρόνο στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, βρισκόταν στολισμένη όμορφα και λαμπερά στην είσοδο του ναού, μόνο που οι πιστοί δεν μπόρεσαν να Την προσκυνήσουν και να ζητήσουν τις μεσιτείες Της, όπως πράττουν σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Εικόνα μεταφέρθηκε πεζή στην οδό Μητροπόλεως και ακολούθως, με τις φροντίδες των ανθρώπων της Φανερωμένης, τοποθετήθηκε στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου (δεν διατέθηκε φέτος τζιπ από τα Σώματα Ασφαλείας) και πραγματοποιήθηκε μια σύντομη περιφορά της σε κεντρικές οδούς του Αιγίου.

Με πληροφορίες από το www.kalavrytanews.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων