08/09/2023 08/09/2023 Με την τέλεση Αρχιερατικού συλλείτουργου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου πανηγύρισε σήμερα το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας. Επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί και διάκονοι. Κατά τη διάρκεια της Θείας...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 12:49

Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας

Με την τέλεση Αρχιερατικού συλλείτουργου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου πανηγύρισε σήμερα το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Πλατανιώτισσας.

Επί τη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ έλαβαν μέρος κληρικοί και διάκονοι.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Φίλιας και κ Ζαΐμης, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων κ. Λιανόπουλος, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Μεταφορών κας Αλεξοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήρων, Συλλόγων και φορέων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας κ. Τσάτσαρης, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, ο Διοικητής Π.Υ. Ν.Αχαΐας κ. Φαλίδας, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής εορτής, και την ανάγκη της θυσιαστικής παρουσίας του ανθρώπου σε σχέση με τον συνάνθρωπο, ευχαριστώντας τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο για την πρόσκληση και όλους όσους προσήλθαν για να προσευχηθούν ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κάνοντας λόγο για έναν άξιο Ιεράρχη που κοσμεί τους κόλπους της Εκκλησίας, ιδιαίτερα αγαπητό, τονίζοντας ότι τους συνδέει βαθιά φιλία αγάπης, σεβασμού και συναντίληψης.

Πηγή: kalavrytanews.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων