16/10/2021 16/10/2021 H σχολική χρονιά άρχισε και για τις σχολικές και φροντιστηριακές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και αυτό βεβαίως δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς αγιασμό. Έτσι, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος προέστη της τελετής του Αγιασμού στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Τα Αγγελουδάκια» και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Μετά...
16 Οκτωβρίου, 2021 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2021 - 16:59

Διπλός αγιασμός απο τον Σεβασμιώτατο σε μικρούς και μεγάλους

Διαδώστε:
Διπλός αγιασμός απο τον Σεβασμιώτατο σε μικρούς και μεγάλους

H σχολική χρονιά άρχισε και για τις σχολικές και φροντιστηριακές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και αυτό βεβαίως δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς αγιασμό. Έτσι, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος προέστη της τελετής του Αγιασμού στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Τα Αγγελουδάκια» και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Μετά την ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμού και σε όλο το προσωπικό μία ευλογημένη από το Θεό και πνευματικά γόνιμη χρονιά με υγεία και θεία ενδυνάμωση.

Ακολούθως ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ εξήρε την αγαστή συνεργασία, που υπάρχει ανάμεσα σε όλους τους φορείς του Σταθμού. Διαβεβαίωσε, δε, ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών αποπεράτωσης του νέου κτιρίου θα είναι σε θέση ο Σταθμός να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερες ανάγκες βρεφών και νηπίων.

Τέλος ο Πρωτοπρεσβύτερος, π. Χρήστος Τσάκαλος, Αντιπρόεδρος του Σταθμού ευχαρίστησε με την σειρά του τον Σεβασμιώτατο, ως Πρόεδρο για την διαρκή και ανύστακτη μέριμνά του για την κατά το δυνατόν άψογη, εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της βρεφονηπιακής εκκλησιαστικής δομής.

Παράλληλα, με την ευλογία και τις πατρικές ευχές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου ε.ε. στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως «Νέοι Ορίζοντες», (Πολυχρονιάδου 8 – άνωθεν Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου).

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου, συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο θα παρέχει δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου, που προέρχονται από άπορες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες, οι οποίοι ως εκ τούτου αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της ακολουθίας του Αγιασμού και ευλόγησε τους μαθητές και διδασκάλους της Σχολής ευχόμενος καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά με υγεία και θεία ενδυνάμωση. Μια γόνιμη και καλλίκαρπη περίοδο για όλους τους μαθητές, ιδιαιτέρως δε τους τελειοφοίτους του Λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι. και Α.ΤΕ.Ι.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους καθηγητές για την υψηλή πνευματική και παιδαγωγική αποστολή τους καθώς και όλους γενικά τους συντελεστές για την πολύτιμη συμβολή τους στο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων