10/11/2022 10/11/2022 Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στο Παπαδοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους των σεμιναριακών μαθημάτων, τα οποία πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλία του και απευθύνονται σε κληρικούς και υποψηφίους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς. Τα μαθήματα, τα οποία...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 17:10

Εκκλησιαστικά σεμινάρια για ιερείς από την Ι.Μ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Διαδώστε:
Εκκλησιαστικά σεμινάρια για ιερείς από την Ι.Μ Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Tην Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στο Παπαδοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου έτους των σεμιναριακών μαθημάτων, τα οποία πραγματοποιούνται, με πρωτοβουλία του και απευθύνονται σε κληρικούς και υποψηφίους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Τα μαθήματα, τα οποία θα γίνουν για δεύτερη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν από πεπειραμένους κληρικούς, θα κινηθούν σε τέσσερεις βασικούς άξονες, οι οποίοι αφορούν σε θέματα γλώσσας των κειμένων της Αγίας Γραφής, ερμηνείας βιβλικών κειμένων με βάση ερμηνευτικά κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας, καθώς και σε θέματα Λειτουργικής και Εκκλησιαστικής Ευταξίας.

Ο Σεβασμιώτατος, στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στην αξία της επιμόρφωσης για την πληρέστερη κατάρτιση και ενημέρωση των κληρικών και στη διαρκή μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως για έμπρακτη συμπαράσταση στις ανάγκες, αλλά και στις προκλήσεις, που οι κληρικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα. Συζήτησε μαζί τους θέματα Λειτουργικής, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της τηρήσεως του Τυπικού των Ιερών Ακολουθιών, ώστε να γίνονται με τάξη και ιεροπρέπεια, καθώς και ζητήματα ευταξίας των Ιερών Ναών.

Τέλος, ευχήθηκε η νέα αυτή πνευματική χρονιά να είναι καρποφόρα και  δημιουργική.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων