13/06/2021 13/06/2021 Σε κατανυκτικό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης για τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στον εποικοδομητικό πατρικό λόγο του, απευθυνόμενος στους μαθητές, στους γονείς τους αλλά και στους παρευρισκομένους Εκπαιδευτικούς,...
13 Ιουνίου, 2021 - 14:46

Ένας Σταυρός και μια Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής για τους μαθητές

Διαδώστε:
Ένας Σταυρός και μια Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής για τους μαθητές

Σε κατανυκτικό κλίμα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης για τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στον εποικοδομητικό πατρικό λόγο του, απευθυνόμενος στους μαθητές, στους γονείς τους αλλά και στους παρευρισκομένους Εκπαιδευτικούς, υπογράμμισε ότι η τοπικήΕκκλησία, με πρώτο τον Επίσκοπο ως Πνευματικό Πατέρα,αλλάκαι τους υπόλοιπουςιερείς, συμμετέχει προσευχομένη, δείχνοντας όλη την αγάπη, τη στοργή, την συμπαράσταση, το ενεργό και αμετάπτωτοενδιαφέρον της στον αγώνα, στις αγωνίες και στην κοπιώδη, κάτω από τις αντίξοεςσυνθήκες της πανδημίας, προσπάθεια των μαθητών που θα δώσουν φέτος εξετάσεις με σκοπό να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα Ανώτατα ΕκπαιδευτικάΙδρύματα και να εισέλθουν με τον τρόπο αυτό στο στίβο της ζωής.

Μεταξύ των πατρικών και πρακτικών του συμβουλών,τους συνέστησε να είναι δυνατοί να μην έχουν φόβο ή δειλία μέσα τους αλλά να προσέλθουν στις εξετάσεις μεεμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στην μελέτη την οποία έκαναν. Παράλληλα όμως να έχουν την βεβαιότητα και την πίστηότι ο Θεός, η Παναγία μας ηΤρυπητή και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας θα έλθουν να συνεπικουρήσουν και να ενισχύσουν την προσπάθειά τους αυτή, ώστε να αποβεί καρποφόρα και να τελεσφορήσει ως προς τον επιδιωκόμενοσκοπό. Επισημαίνοντας ότι η πιο δύσκολη εργασία είναι η κοπιώδης μελέτη του μαθητή, ανέφερε ότι αυτή οδηγεί μεν στην επιτυχία, ενίοτε όμως υπάρχει και το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας.

Σύμφωνα με τον Παύλειο λόγο, ο άνθρωπος θα πρέπει να χαίρεται όχι μόνο για τις επιτυχίες του αλλά και για τις αποτυχίες του, καθώςαπό αυτές μαθαίνει, γίνεται πιοδυνατός και πιο ώριμος, διδάσκεται και αφιερώνει περισσότερο χρόνο με σκοπό να εμβανθύνει μέσα του, να διαπιστώσει τα λάθη του και να προχωρήσει στην επιποθούμενη επιτυχία. Γι αυτό δεν θα πρέπει κανείς να απογοητεύεται και να απελπίζεται.

Ανορθώνοντας το φρόνημα των μαθητών, τους συμβούλευσε να είναι δυνατοί, και να προσέλθουν στις εξετάσεις με πίστη στο Χριστό, με θάρρος και τόλμη, κάνοντας το σημείο του σταυρού πριν τη δοκιμασία τους για να λάβουν τη θεία δύναμη και χάρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Κάλεσε τέλος τους γονείς να ευρίσκονται τις μέρες αυτέςδίπλα στα παιδιά τους με διακριτικότητα και πολλή προσευχή.

Εκ μέρους των παρευρισκομένων Καθηγητών ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία ο συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και Καθηγητήςτης Θεολογίας κ. Παράσχος Βαλιαννάτος.

Στους μαθητές ο Σεβασμιώτατος έδωσε ως ευλογία ένα σταυρό και την εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους νέους που συμμετείχαν φέτος στο Σεμινάριο Υποψηφίων Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα στελεχώσουν τα ΚατηχητικάΣχολεία των ενοριών. Στο σύντομο λόγο του αναφέρθηκε στην ανάγκη του σημερινού ανθρώπου και ιδιαιτέρως των νέων να γνωρίσουν το θείο λόγο, τα μυστήρια της Εκκλησίας, τους Αγίους, και να γαλουχηθούν με το εκκλησιαστικό ήθος και τον τρόπο ζωής που μας κληροδότησαν οι Πατέρες της Εκκλησίας.

Στους Κατηχητές ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις βεβαιώσεις της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα και ως ευλογία ένα πρακτικό βιβλίο σχετικό με το αντικείμενο της Κατήχησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων