20/10/2023 20/10/2023 Με τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, ήχησε εόρτια και χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, την παραμονή 17 και την αγιώνυμο ημέρα της ετήσιας μνήμης του, 18 Οκτωβρίου 2023,για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της ανοικοδομήσεώς του. Πολλοί πιστοί και βεβαίως το ιατρικό και...
20 Οκτωβρίου, 2023 - 12:52

Εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου

Διαδώστε:
Εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου

Με τη Χάρη του Τριαδικού Θεού, ήχησε εόρτια και χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, την παραμονή 17 και την αγιώνυμο ημέρα της ετήσιας μνήμης του, 18 Οκτωβρίου 2023,για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση της ανοικοδομήσεώς του.

Πολλοί πιστοί και βεβαίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετείχαν προσευχόμενοι τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία.

Το απόγευμα της αγιωνύμου ημέρας τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον Απόστολο Λουκά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Στην Ακολουθία παρευρέθησαν, συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιος Γεωργάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου κ. Βασίλειος Ροδόπουλος και πολλοί εκ του ιατρικού, νοσηλευτικού και πολιτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε ευχαριστία στον Άγιο Θεό και τον Απόστολο Λουκά και επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του Ναού μέσα σε έναν χώρο πόνου και ταυτόχρονα παρηγορίας, λύπης αλλά και χαράς, αγωνίας αλλά και αισιοδοξίας, δακρύων αλλά και δοξολογίας, τόσο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο κυρίως για τους ασθενείς και πονεμένους συνανθρώπους.

“Ο Ναός αυτός, λόγω του χώρου όπου βρίσκεται, θα αποτελέσει για πολλούς συνανθρώπους μας το εφαλτήριο για την αλλαγή της πορείας της ζωής τους, αφού μέσα από τις δοκιμασίες και τον πόνο γνωρίζουμε και συναντάμε τον Θεό. Οι Ιερές Ακολουθίες που θα τελούνται θα αποσκοπούν στο να ανακουφίσουν και να στηρίξουν ψυχικά και σωματικά τους νοσούντες αδελφούς μας διά της χάριτος του Θεού και να προσφέρουν δύναμη και θεία φώτιση στο ιατρικό προσωπικό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης.

Την ευθύνη του προγραμματισμού και της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών αναλαμβάνουν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Σωτήριος Καραγκούνιας και ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Αλέξανδρος Ξυλάρας.

Κάθε εβδομάδα θα τελούνται οι κάτωθι Ακολουθίες:

1. Κάθε Τετάρτη, ώρα 11.00 το πρωί, Ιερό Ευχέλαιο.

2. Κάθε Παρασκευή, ώρα 17.30, Εσπερινός με Ιερά Παράκληση.

3. Κάθε Σάββατο, ώρα 07.30 -9.30, Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων