10/05/2023 10/05/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τους πιστούς για την άφιξη της εικονας Άξιον Εστί από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην Μητρόπολη Αθηνών. Τους παροτρύνει δε να την προσκυνήσουν για να λάβουν την ευλογία της. «Η Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» είναι το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται σήμερα στο ιερό...
10 Μαΐου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 20:59

H Mητρόπολη Καλαβρύτων για το Άξιον Εστί

Διαδώστε:
H Mητρόπολη Καλαβρύτων για το Άξιον Εστί

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ενημερώνει τους πιστούς για την άφιξη της εικονας Άξιον Εστί από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους στην Μητρόπολη Αθηνών. Τους παροτρύνει δε να την προσκυνήσουν για να λάβουν την ευλογία της.

«Η Εικόνα της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» είναι το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους και φυλάσσεται σήμερα στο ιερό σύνθρονο του Πρωτάτου των Καρυών. Ονομάστηκε «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» γιατί μπροστά σε αυτή την Εικόνα εψάλη για πρώτη φορά από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ ο γνωστός αυτός ύμνος. «Η πάνσεπτος αύτη και αγία εικών, εξ αρχαίων και παλαιών χρόνων, εστάθη το καύχημα των Καρεών, η δόξα των Πρωτατινών, η σκέπη και προστασία των πέριξ Κελλίων», ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δόξα, καύχημα και προστασία όλου του Έθνους μας.
Ως εκ τούτου, όσοι επιθυμούν προτρέπονται να μεταβούν κατά το ως άνω χρονικό διάστημα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν με ευλάβεια την περίπυστη και πάνσεπτη Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και να λάβουν δύναμη και ευλογία από τη χάρη της Παναγίας Μητέρας μας», αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Μητρόπολης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων