26/05/2024 26/05/2024 Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές και έκλεψαν τάματα από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Μαΐου 2024, όπως κάνει γνωστό η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη «ανακοινώνει ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26.05.2024, άγνωστοι δράστες παραβίασαν από την πλευρά...
26 Μαΐου, 2024 - 17:49
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2024 - 20:06

Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από την Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο

Διαδώστε:
Ιερόσυλοι έκλεψαν τάματα από την Παναγία Τρυπητή στο Αίγιο

Άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές και έκλεψαν τάματα από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής στο Αίγιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Μαΐου 2024, όπως κάνει γνωστό η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη «ανακοινώνει ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26.05.2024, άγνωστοι δράστες παραβίασαν από την πλευρά του Ασκητηρίου τον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, και περικόπτοντας μέρος του κιγκλιδώματος ενός εκ των παραθύρων, εισήλθαν στον Ναό, προκάλεσαν φθορές στο πολυκάντηλο που ευρίσκεται πάνω από το προσκυνητάριο της Παναγίας, παραβίασαν το προστατευτικό τζάμι του προσκυνηταρίου και αφαίρεσαν από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας ορισμένα μόνο  τάματα, καθώς ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε δεν τους άφησε περισσότερα περιθώρια δράσης.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας, η οποία προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση των δραστών».

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του ναού η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε περίπου 3.000 ευρώ, ενώ όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το tempo24.news οι δράστες χρησιμοποίησαν ιμάντα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων