18/02/2024 19/02/2024 Μια ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος μίλησε για την περαιτέρω στάση του ίδιου και της Εκκλησίας. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η πρώτη λέξη που ακούστηκε από το στόμα του Σεβασμιώτατου ήταν μία κι αυτή, μάλιστα,...
18 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 0:00

Καλαβρύτων Ιερώνυμος για το νόμο των ομόφυλων: «Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!»

Διαδώστε:
Καλαβρύτων Ιερώνυμος για το νόμο των ομόφυλων: «Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!»

Μια ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «γάμο» μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος μίλησε για την περαιτέρω στάση του ίδιου και της Εκκλησίας.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η πρώτη λέξη που ακούστηκε από το στόμα του Σεβασμιώτατου ήταν μία κι αυτή, μάλιστα, εις τριπλούν: «Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!». Ο ίδιος δήλωσε απογοητευμένος για την ψήφιση του νομοσχεδίου κι έθεσε τους βουλευτές που το ψήφισαν προ των ιστορικών, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ευθυνών τους.

Είπε κι άλλα, όμως, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας. Είπε πολλά ακόμη για την ακρίβεια, τα οποία θα συζητηθούν, καθώς απεικονίζουν την κατηγορηματική αντίθεση της Εκκλησίας σε όλα όσα προωθήθηκαν νομοθετικά από την Κυβέρνηση.

«Πραγματικά μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση εκείνο το χαμόγελο του πρωθυπουργού μόλις τον είδα προς το τέλος της διαδικασίας να κάθεται στα έδρανα της Βουλής» σχολίασε ο Σεβασμιώτατος.

«Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο στόχος επετεύχθη. Ποιος είναι, όμως, ο πραγματικός στόχος που επιτεύχθηκε; Μήπως η Ορθόδοξη Ελλάδα μας και ο Χριστός μας;».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας συνέχισε εξίσου «χείμαρρος»:

«Καταρχάς θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα επίσης μεγάλο συγχαρητήρια σε όλους τους πατριώτες της Βουλής. Οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε ότι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα. Σε όλο το φάσμα του πολιτικού μας κόσμου, που διατηρεί ακόμη την αξιοπρέπειά του. Η Εκκλησία, άλλωστε, είναι υπερκομματική. Για τους υπόλοιπους, για όλους εκείνους δηλαδή που πήγαν κόντρα στον Θεό, στη φύση και στη λογική, και ψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το βδελυρότερο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε ποτέ από το ελληνικό κοινοβούλιο, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη. Να ξέρουν ότι έκαναν ένα τεράστιο και ιστορικό λάθος που θα τους βαραίνει για πάντα. Οσα έκαναν, θα τα βρουν μπροστά τους. Θα καταλάβουν τι έπραξαν μετά από λίγα χρόνια, όταν θα έχουν ξεπεζέψει από το άλογο».

Όσο για το τι θα πράξει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας σε επίσημες τελετές που θα παρευρίσκονται υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο, συνεργάτες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου, μας είπαν λακωνικά: «Περιμένετε και θα δείτε…».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων