17/10/2023 17/10/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Διακονία και Μαρτυρία», τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή δημιουργική και πνευματικά καρποφόρα ιεραποστολική χρονιά στον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλο και τους παραγωγούς των ραδιοφωνικών εκπομπών και τους ευχαρίστησε για...
17 Οκτωβρίου, 2023 - 19:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2023 - 19:18

Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Η Εκκλησία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον σύγχρονο άνθρωπο που επιζητεί απεγνωσμένα ελπίδα

Διαδώστε:
Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Η Εκκλησία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον σύγχρονο άνθρωπο που επιζητεί απεγνωσμένα ελπίδα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Διακονία και Μαρτυρία», τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή δημιουργική και πνευματικά καρποφόρα ιεραποστολική χρονιά στον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλο και τους παραγωγούς των ραδιοφωνικών εκπομπών και τους ευχαρίστησε για την ευλογημένη εθελοντική τους προσπάθεια, καθώς μέσα από τις εκπομπές τους καλλιεργούν στους ακροατές την πίστη στον Χριστό, την αγάπη για την Εκκλησία και τον ζήλο για τη μετοχή στα Ιερά Μυστήρια και ιδίως στο Μυστήριο της Μετανοίας, της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας, μέσω της οποίας ο άνθρωπος ενώνεται με τον Χριστό και με τη Χάρη του Θεού πορεύεται στη ζωή του.

“Σε μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά αντικαθίστανται από νέες νοοτροπίες, ξένες προς το εκκλησιαστικό ήθος, η Εκκλησία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον σύγχρονο άνθρωπο που επιζητεί απεγνωσμένα ελπίδα, φως και δύναμη στη ζωή του. Η οδός για να βγει από τα αδιέξοδά του είναι η μετάνοια.”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, προτρέποντας ταυτόχρονα τους παραγωγούς να αφιερώσουν το νέο ραδιοφωνικό έτος στη μετάνοια.

Εν αναμονή δε της αγιοκατατάξεως του οσίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την επιθυμία να προβληθεί μέσα από τις εκπομπές η προσωπικότητα και η δράση του.

Τέλος, ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Προκάτοχό του Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, ο οποίος ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό πριν 27 χρόνια, προσφέροντας στον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως ένα πολύτιμο εφόδιο, μέσα από το οποίο κάθε ακροατής ευρίσκει ανάπαυση, συντροφιά, πνευματική ανάταση, παρηγορία και προπάντων ενίσχυση στον καθημερινό αγώνα της ζωής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων