22/04/2019 22/04/2019 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, αναμένεται να μεταφερθεί η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, όπου και θα παραμείνει όσο διαρκούν οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Προσκυνήματος. Η εικόνα θα μεταφερθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ιερά Λιτάνευση. Επομένως, εκεί θα πραγματοποιηθεί και η απόδοση της εορτής...
22 Απριλίου, 2019 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/04/2019 - 11:07

Κλείνει για ανακαίνιση το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής

Διαδώστε:
Κλείνει για ανακαίνιση το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, αναμένεται να μεταφερθεί η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, όπου και θα παραμείνει όσο διαρκούν οι εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Προσκυνήματος. Η εικόνα θα μεταφερθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ιερά Λιτάνευση.

Επομένως, εκεί θα πραγματοποιηθεί και η απόδοση της εορτής την Κυριακή του Θωμά 5η Μαΐου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής ενετάχθη σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με σκοπό την πλήρη ανακαίνισή του. Οι εργασίες θα γίνουν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, αναμένεται να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα διαρκέσουν 3 έτη.

Καθ’ όλο το χρονικό αυτό διάστημα το Ιερό Προσκύνημα θα παραμείνει κλειστό και οι προσκυνητές θα δύνανται να μεταβαίνουν για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων