30/04/2022 30/04/2022 Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με την δέουσα ιεροπρέπεια και επισημότητα το Αίγιο τίμησε την Πολιούχο Παναγία Τρυπητή επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου 2022, παρουσία του Αχαιού Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέα Κατσανιώτη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, τοπικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων. Το...
30 Απριλίου, 2022 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2022 - 12:19

Με λιτάνευση το Αίγιο τίμησε την Πολιούχο του Παναγία Τρυπητή

Διαδώστε:
Με λιτάνευση το Αίγιο τίμησε την Πολιούχο του Παναγία Τρυπητή

Μέσα σε αναστάσιμη ατμόσφαιρα και με την δέουσα ιεροπρέπεια και επισημότητα το Αίγιο τίμησε την Πολιούχο Παναγία Τρυπητή επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου 2022, παρουσία του Αχαιού Υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέα Κατσανιώτη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, τοπικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου και στην συνέχεια Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου 2022 τελέστηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου. Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας συμμετείχε επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Ακριβώς στις 10.45 π.μ. ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με προορισμό την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου αναπέμφθηκε Δέηση στην Υπεραγία Θεοτόκο και εκφωνήθηκε Πανηγυρικός Θείος Λόγος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο.

Την πομπή συνόδευσαν σχολικά αγήματα, ενώ τιμές αποδόθηκαν από τον Ιερό Κλήρο, τους επίσημους προσκεκλημένους, καθώς και από τα Σώματα Ασφαλείας, την Πυροσβεστική και τις Φιλαρμονικές Αιγίου, Ακράτας, Αιγείρας και Δερβενίου.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν επίσης οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσων Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, αντιπεριφερειάρχες, αξιωματικοί Σωμάτων Ασφαλείας, οι Δήμαρχοι Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση του Δήμου Αιγιαλείας προς τους επίσημους προσκεκλημένους στο εστιατόριο “Λιόπετρο” στη Φωνησκαριά Αιγίου.

Την Κυριακή του Θωμά 1η Μαΐου, θα τελεστεί η Απόδοση της εορτής, με Χαιρετισμούς της Παναγίας, ώρα 7.00μ.μ.

 

Φωτογραφίες: aigialeia24.gr – Βίντεο: Λύχνος Τηλεόραση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων