08/01/2021 09/01/2021 «Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει. Εφόσον κληθώ -εγώ και όχι ο γέρων Αμβρόσιος τότε θα στείλω γραπτώς τις εξηγήσεις μου» υπογράμμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος σχετικά με τον καθαγιασμό των υδάτων ανήμερα των Θεοφανείων σε παραλία του Αιγίου και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από τις Λιμενικές αρχές της...
08 Ιανουαρίου, 2021 - 15:34
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 10:08

Μητρ. Καλαβρύτων: “Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει”

Διαδώστε:
Μητρ. Καλαβρύτων: “Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει”

«Ουδέν κακό δεν νιώθω πως έχω κάνει. Εφόσον κληθώ -εγώ και όχι ο γέρων Αμβρόσιος τότε θα στείλω γραπτώς τις εξηγήσεις μου» υπογράμμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος σχετικά με τον καθαγιασμό των υδάτων ανήμερα των Θεοφανείων σε παραλία του Αιγίου και το πρόστιμο που του επιβλήθηκε από τις Λιμενικές αρχές της πόλης. 

Όπως αναφέρει στο pelop.gr “δεν προανήγγειλα την πράξη μου αυτή στο εκκλησίασμα. Δεν είπα στους πιστούς να έρθουν στο λιμάνι. Έκανα, με δύναμη ψυχής, την κατάδυση του σταυρού, όπως ήταν και η οδηγία της Ιεράς Συνόδου, που μας ζήτησε να γίνει η τελετή, χωρίς παρουσία πιστών. Ούτε επισημότητες είχα, ούτε και ήθελα ή γνώριζα ότι θα πέσουν κάποιοι να τον πιάσουν. Τους έδωσα, ως όφειλα την ευλογία μου. Εγώ δεν είχα δικαιοδοσία να εμποδίσω κολυμβητές ή και πιστούς να’ ναι εκεί».

Λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει την Τρίτη και θα εξετάσει -μεταξύ άλλων- και το περιστατικό στα Θεοφάνεια του Αιγίου, καλώντας πιθανότατα τον τοπικό Ποιμενάρχη να δώσει εξηγήσεις, αφού η πράξη του να ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στη θάλασσα, δηλαδή σε εξωτερικό χώρο, δεν ήταν κάτι που η ΔΙΣ είχε επιτρέψει, αντιθέτως είχε ζητήσει ο αγιασμός να τελεστεί εντός των ναών.

“Ας έρθει, αν είναι να έρθει. Θα το πληρώσουμε”, σχολίασε για το πρόστιμο των 1.500 ευρώ που του επιβλήθηκε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων