05/07/2020 05/07/2020 Στο Ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου, Παλαιομονάστηρο, βρέθηκαν σήμερα πιστοί από την Αιγιαλεία, την Αχαΐα και την Κόρινθο για να λάβουν την ευλογία του Οσίου Λεοντίου. Το Ησυχαστήριο υψώνεται λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.  Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
05 Ιουλίου, 2020 - 19:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 18:52

Στο Ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου

Διαδώστε:
Στο Ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου

Στο Ησυχαστήριο του Οσίου Λεοντίου, Παλαιομονάστηρο, βρέθηκαν σήμερα πιστοί από την Αιγιαλεία, την Αχαΐα και την Κόρινθο για να λάβουν την ευλογία του Οσίου Λεοντίου. Το Ησυχαστήριο υψώνεται λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πάνω από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου. 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 5 Ιουλίου 2020, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το βίο του Οσίου Λεοντίου και ευχήθηκε οι πρεσβείες του να ευλογούν και να καθοδηγούν κάθε βήμα της ζωής  των πιστών.

Αμέσως μετά την αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αντώνιο για την παρουσία του καθώς και όλους όσοι κατέφυγαν προσευχητικά στο αγιασμένο από τους ασκητικούς αγώνες του Οσίου Μονύδριό του, προκειμένου να λάβουν δύναμη και ελπίδα για να συνεχίσουν με πίστη στο Θεό την επίπονη γεμάτη από αντιξοότητες ζωή τους.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας οι πιστοί έγιναν αποδέκτες της φιλοξενίας του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Ιεροθέου και των πατέρων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων