20/11/2023 20/11/2023 Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος από την Πέμπτη 9 έως την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου π. Χριστοφόρου, προκειμένου να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν της Οσιομάρτυρος Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το Ιερό Λείψανο της οποίας...
20 Νοεμβρίου, 2023 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2023 - 9:34

Στο Περιβόλι της Παναγίας ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος

Διαδώστε:
Στο Περιβόλι της Παναγίας ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος από την Πέμπτη 9 έως την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, μετά από πρόσκληση του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου π. Χριστοφόρου, προκειμένου να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας προς τιμήν της Οσιομάρτυρος Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, το Ιερό Λείψανο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος με τη συνοδεία του έτυχαν θερμής και εγκάρδιας υποδοχής από τους Μοναχούς και τον Καθηγούμενο της Μονής, ο οποίος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο ως Επίσκοπο και Αρχιερέα της Εκκλησίας του Χριστού και του επεφύλαξε αβραμιαία φιλοξενία.

Η Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε με αγιορείτικη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιερωνύμου, με το Ιερό Λείψανο της Αγίας να σκορπά την πνευματική ευωδία του και την ευλογία της Οσιομάρτυρος στους πιστούς που προσεύχονταν.

Κατά την επίσημη τράπεζα της Ιεράς Μονής, μετά την Αγρυπνία, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του στον Καθηγούμενο π. Χριστοφόρο τόσο για την ευγενική πρόσκληση, όσο και για την εγκάρδια φιλοξενία. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι εκπληρώθηκε ο διακαής του πόθος να ιερουργήσει και να λάβει την ευλογία της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στη Μονή Οσίου Γρηγορίου. Μετά τις ευχαριστίες και την ανταλλαγή δώρων και ευχών, ανεχώρησαν για επίσκεψη και σε άλλες Μονές της Αθωνικής Πολιτείας.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και η ακολουθία του επισκέφθηκαν και προσκύνησαν στις Ιερές Μονές Ιβήρων, Φιλοθέου, Καρακάλου, Παντοκράτορος και Ξενοφώντος, καθώς και στη Σκήτη του Προφήτου Ηλιού, όπου και έτυχαν εξίσου θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, ανταλλάσσοντας ευχές και αναμνηστικά.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Σεβασμιωτάτου στο Άγιο Όρος, συνόδευσαν και ξενάγησαν τον ίδιο και τη συνοδεία του οι Ιβηρίτες Ιερομόναχος π. Γερβάσιος και Μοναχός π. Μάξιμος (έλκοντες την καταγωγή από τα Καλάβρυτα), τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τη διακονία τους, όπως βεβαίως, και όλους τους Καθηγουμένους και Μοναχούς των Ιερών Μονών, ευχόμενος να έχουν πλούσια τη Χάρη της Παναγίας και την ευλογία των Αγίων στον καθημερινό τους αγώνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων