16/06/2021 16/06/2021 Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, όπου και χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου στις 15 Ιουνίου 2021,  γιόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Η χοροστασία έγινε συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού επαρχίας Καλαβρύτων πρωτ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλαβρύτων πρωτ. Χρήστου Μπίρμπα, του πρωτ. Αθανασίου...
16 Ιουνίου, 2021 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2021 - 17:00

Στον Άγιο Νικόλαο Βλασίας γιόρτασε ο Σεβασμιώτατος

Διαδώστε:
Στον Άγιο Νικόλαο Βλασίας γιόρτασε ο Σεβασμιώτατος

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, όπου και χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου Ιερωνύμου στις 15 Ιουνίου 2021,  γιόρτασε τα Ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.

Η χοροστασία έγινε συνοδεία του Γενικού Αρχιερατικού επαρχίας Καλαβρύτων πρωτ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καλαβρύτων πρωτ. Χρήστου Μπίρμπα, του πρωτ. Αθανασίου Γεωργόπουλου, του Αρχιδιακόνου Νήφωνα και του Ιεροδιακόνου Σπυρίδωνα Αλεξόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να εορτάσει ιδιωτικά με λίγους στενούς συνεργάτες του λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Στην Ιερά Μονή τέθηκαν σε προσκύνημα ιερά λείψανα του Οσίου Ιερωνύμου, που ανήκουν πλέον στην Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μετά από φροντίδα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου γέροντος Καλλινίκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο εορτάζων Μητροπολίτης ζήτησε από το ποίμνιο, τους κληρικούς και τις μοναχές να προσεύχονται στο Θεό για τον επίσκοπό τους, για να τον ελεεί «κατά το μέτρον της δωρεάς του Χριστού εις αυτόν και να τον ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο και την ευθύνη της διαποιμάνσεως του ποιμνίου του».

Η ηγουμένη της Μονής, γερόντισσά Φιλαρέτη, προσέφερε μοναστηριακά κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους στο Αρχονταρίκι.

 

Με πληροφορίες από: kalavrytanews.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων