22/11/2022 22/11/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 11.30π.μ. θα πραγματοποιήσουν το επίσημο άνοιγμα για το κοινό του Μουσείου «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ» στο Αίγιο, το οποίο στεγάζεται στην οδό Πολυχρονιάδου 8. Eνός Μουσείου με εθνικό, κοινωνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο με αντικείμενα που αναδεικνύουν τον πνευματικό πλούτο...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 14:25

Την Κυριακή ξεκινά η τακτική λειτουργία του Μουσείου “ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ”

Διαδώστε:
Την Κυριακή ξεκινά η τακτική λειτουργία του Μουσείου “ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ”

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 11.30π.μ. θα πραγματοποιήσουν το επίσημο άνοιγμα για το κοινό του Μουσείου «ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΟΥΝΗΣ» στο Αίγιο, το οποίο στεγάζεται στην οδό Πολυχρονιάδου 8.

Eνός Μουσείου με εθνικό, κοινωνικό και θρησκευτικό περιεχόμενο με αντικείμενα που αναδεικνύουν τον πνευματικό πλούτο και τη δημιουργικότητα μιας σπουδαίας ελληνικής ψυχής, του αείμνηστου Ιακώβου Τσούνη, Μεγάλου Ευεργέτη και Δωρητή της Εκκλησίας και του Έθνους μας.

Δημιουργός ήταν ο ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης, ο οποίος δώρισε το Μουσείο στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και εδρεύει σήμερα στο Αίγιο. Στο μουσείο αποθησαυρίζεται η πλούσια συλλογή του με αντικείμενα από τον 17ο αιώνα, ιδιαίτερης εθνικής και εκκλησιαστικής σημασίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων