14/03/2022 14/03/2022 Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου, με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως της Καρπάθου, όπου κλήρος και λαός, μαζί με τις αρχές του τόπου, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, πανηγύρισαν τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας κατά των εικονομάχων και την αναστήλωση των...
14 Μαρτίου, 2022 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2022 - 9:57

Με τις εικόνες των σύγχρονων Αγίων στα χέρια τα παιδιά στην Κάρπαθο

Διαδώστε:
Με τις εικόνες των σύγχρονων Αγίων στα χέρια τα παιδιά στην Κάρπαθο

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβροσίου, με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλεως της Καρπάθου, όπου κλήρος και λαός, μαζί με τις αρχές του τόπου, τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, πανηγύρισαν τον θρίαμβο της Ορθοδοξίας κατά των εικονομάχων και την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, καθώς και την επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα.

Τον Όρθρο και την Αρχιερατική θεία Λειτουργία ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την μητέρα Ελλάδα και στην συνέχεια πέριξ του Ιερού Ναού, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η λιτάνευση των ιερών εικόνων σε ανάμνηση της αναστηλώσεώς τους το έτος 843, ενώ ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας. Άξια αναφοράς ήταν η συμμετοχή παιδιών του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου, τα οποία με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στη θρησκευτική τελετή. Επίσης ευλογήθηκαν οι “Γίλλες” (μεγάλοι άρτοι με καρύδια) τις οποίες προσέφεραν τα νιόπαντρα ζευγάρια που απέκτησαν τέκνο.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας πόλεως Καρπάθου Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς, ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη για την παρουσία του και την Ιερουργία του στον Ιερό Ναό και του προσέφερε ένα αντίγραφο της εικόνος του Αγίου Αμβροσίου Επισκόπου Μεδιολάνων, που προσφάτως αγιογραφήθηκε και τοποθετήθηκε σε προσκυνητάρι στην είσοδο του Ιερού Ναού.

Παρέστησαν η Έπαρχος Καρπάθου και ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ιωάννης Νισύριος, οι λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τα σώματα ασφαλείας.

Μανώλης Δημμελάς 

Πηγή: karpathiakanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων