03/07/2021 03/07/2021 Κλήρος και λαός βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ» στον νέο Εφημέριο της μεγαλώνυμης Κοινότητας Μενετών Καρπάθου! Την Τρίτη, 29η Ιουνίου 2021, εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών Καρπάθου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε Πρεσβύτερο και κατέστησε νέο Εφημέριο...
03 Ιουλίου, 2021 - 13:23

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κάρπαθο

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Κάρπαθο

Κλήρος και λαός βροντοφώναξαν το «ΑΞΙΟΣ» στον νέο Εφημέριο της μεγαλώνυμης Κοινότητας Μενετών Καρπάθου!

Την Τρίτη, 29η Ιουνίου 2021, εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών Καρπάθου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε Πρεσβύτερο και κατέστησε νέο Εφημέριο του Ναού, τον Διάκονο π.Μιχαήλ Φράγκο, Καθηγητή Μαθηματικών, έγγαμο και πατέρα ενός τέκνου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν όλοι οι ιερείς των Ενοριών της κεντρικής Καρπάθου, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. π.Επιφάνιος Χριστοδουλάκης, οι Ιεροκήρυκες Αρχιμ. π. Καλλίνικος Μαυρολέων και Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Μαναρουλάς, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Ζαγόρας, Γραμματεύς της Μητροπόλεως, ο Οικονόμος π. Δημήτριος Σκαρβελάκης, οι Ιερομόναχοι π. Λουκάς Ναβρούζογλου και π. Σπυρίδων Καράμαλης, οι Πρεσβύτεροι π. Βασίλειος Κουνάβης και π. Στυλιανός Φασούλας, ενώ συμπροσευχήθηκαν η Έπαρχος κ. Καλλιόπη Νικολαΐδη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μενετών κ. Μαγριπλής και πλήθος κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο Ιερέα, τον παρότρυνε να σηκώσει και ο ίδιος τον βαρύ σταυρό της Ιεροσύνης ώστε να καταστεί ένας άξιος λειτουργός των Μυστηρίων. «Να έχεις φωτεινό βλέμμα, μεγάλη αγάπη αλλά κυρίως πολλή υπομονή. Να έχεις γλυκό λόγο, αγάπη περισσή. Είσαι Διάκονος της εκκλησίας και Διάκονος των ενοριτών σου. Εσύ να αγαπάς τη Δόξα του Θεού και όχι τη δόξα των ανθρώπων. Έχεις ευλάβεια, πίστη, καλοσύνη, έχεις μια καλή οικογένεια, έχεις εφόδια, όμως εκείνο που θα σε στηρίξει περισσότερο είναι η προσευχή σου στο θυσιαστήριο».

Ο νέος Πρεσβύτερος π. Μιχαήλ Β. Φράγκος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη, τους Ιερείς και όλο τον κόσμο που σήμερα στάθηκε δίπλα του και βροντοφώναξε «Άξιος»! Μετά την ολοκλήρωση της Χειροτονίας οι φιλόξενες Εκκλησιαστικές Επιτροπές παρέθεσαν πρόγευμα στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο, μ’ ένα σωρό καλούδια και για ακόμη μια φορά ακούστηκε το «ΑΞΙΟΣ» προς τον νέο Εφημέριο των Μενετών π. Μιχαήλ. Β. Φράγκο.

π. Καλλίνικος Μαυρολέων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων